Nyíregyháza

2020.01.27. 20:27

Megkopott táblácskák az Újéletfa ligetben

Nemrég jártam az Újéletfa ligetben, és szomorúan láttam, hogy a kis táblácskákat mintha megette volna az idő. A kezdeményezés kitűnő, csak azt nem tudom, hogy kinek a feladata a táblák kicserélése” – fordult lapunkhoz az egyik hűséges előfizetőnk.

Forrás: KM-archív

Fotó: Sipeki Peter

Tavalyelőtt írtunk róla, hogy a Búvár, a Szikla és a Kerék utcák által körbezárt, II. Újéletfa ligetben a faültetésre hetvennyolc család jelentkezett. A kezdeményezés 2014-ben indult el. Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere ekképpen fogalmazott: „Ahogy az elültetett fák gyökeret eresztenek, úgy kötődnek majd a most még pici gyerekek a megyeszékhelyhez. Bárhová kerülnek a világban, tudják, hogy a szülővárosukban van egy fájuk”.

Fotó: KM-archív

Olvasónk kérdésére a NyírVV Kft.-től kaptuk a reagálást: „Az Újéletfa ligetben társaságunk végzi el a kaszálást, a terület karbantartását, öntözését. Az elültetés után a továbbiakban a fák tulajdonosainak feladata a fa gondozása és tábla karbantartása. A táblák helyreállítását abban az esetben végzi csak el társaságunk, ha elírásról van szó, ám amennyiben az idő vasfoga tesz kárt, azt a családnak kell pótolnia. Tehát a facsemetét és a táblát is ajándékba kapják a családok, utóbbit akár haza is vihetik, helyettesíthetik mással”.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában