Kelet-retro

2020.01.08. 15:00

Mialatt Sóstón az őzeket vadították, megyénkben járt a madarak királya

Felidézzük, miről számolt be a Kelet-Magyarország 50 és 40 évvel ezelőtt ezen a napon.

Forrás: Youtube

1970. január 8., csütörtök

Az új nyíregyházi húsboltot a Szabolcs megyei állami gazdaságok rendszeresen ellátják őzzel, nyúllal és fácánnal

1980. január 8., kedd

Vadítják a sóstói őzeket

Vadítják a kitelepítésre szánt gímszarvasokat és őzeket a Sóstói Vadasparkban. A parkban elhelyezett, természetes körülményekhez szoktatott vadakat edzés után szabadon engedik.

A madarak királya megyénkben

Ritka látványban volt részük pár napja a beregieknek: hatalmas rétisast láthattak méltóságteljesen szárnyalni a hóval borított mezők fölött. Európa legnagyobb madara ritka vendég hazánkban, lassan már a kipusztulás veszélye fenyegeti – Magyarországon alig fél tucat fészkelő párt tartanak nyilván! Télen északról érkeznek hozzánk alkalomadtán a rétisasok – ezek közül tűnt fel egy jókora példány megyénkben.

Telefondoktor Ibrányban

Az országban negyedikként (!) kezdődött meg decemberben Ibrányban a telefondoktor-szolgáltatás. Magnetofonszalagról hetente más és más egészségügyi felvilágosító előadást hallhatnak, akik föltárcsázzák a nyolcas számot a nagyközségben. Ezek az előadások másutt is elhangzanak: a szombati és vasárnapi moziműsor előtt, valamint minden délben a művelődési ház hangosbemondóján.

A nyíregyháziak számára mindegyik előadás ismerős: a megyeszékhely telefondoktora már ismertette velük. Decemberben a reumás betegségekről, a téli öltözködésről, a tévénézésről hallhattak felvilágosítást az ibrányiak, január elején a neurózisról szólt a telefondoktor, e héten pedig az egészséges táplálkozás a téma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában