Nyíregyháza

2020.01.29. 18:00

Szakmai „hidat” építettek Budapesten

A fővárosban mutatkoztak be a kreatív szabolcs-szatmár-beregi építészek.

Balázs Mihály, Nagy Bálint, Végh József és Kulcsár Attila a megnyitón | Fotó: KM

A megyei építészkamara közel tíz évvel ezelőtt mutatkozott be utoljára a fővárosban. A napokban ismét találkozott a szándék és a fogadókészség Budapesten, ahol a belvárosban, a Petőfi u. 5. szám alatt lévő Fuga Budapesti Építészeti Központban rendhagyó kiállításmegnyitót tartottak.

Mértékadó tervezőműhelyek

A vendégeket számos szakmai hírportál invitálta: „A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Építész Kamara bemutatkozása a Fuga falai között rendhagyó eseménynek számít. Nemcsak a ritka alkalom, hanem a szakmai bemutatkozást kiegészítő, saját forrásból származó irodalmi, kulturális ráadás lehetősége okán is. Természetesen minden az építészek rajzasztaláról, számítógépéről, tollából származik. A mértékadó tervezőműhelyek mintegy tíz évre visszatekintő bemutatkozása mellett a megnyitón sor kerül a Szatmár-Beregi Építészeti Tájegységi Arculati Kézikönyv, A felmérnök című regény és a Majdnem költő verseskötetének rövid bemutatására is. Mindez a sokszínű alkotókedv, a vidék kreativitása, az alkotás öröme és jókedve jegyében.”

Balázs Mihály, Nagy Bálint, Végh József és Kulcsár Attila a megnyitón | Fotó: KM

A megnyitón megjelenteket Nagy Bálint építész, a Fuga vezetője köszöntötte, majd Végh József jelenlegi és Kulcsár Attila korábbi kamarai elnök tájékoztatta az érdeklődőket a kiállított anyag megszületéséről, lényegi szándékairól és az irodalmi ráadásról. A tárlat érdemi, szakmai megnyitását és méltatását Balázs Mihály Kossuth- és Ybl-díjas, Prima Primissima díjas építész vállalta magára gondolatainak megosztásával.

Kedélyes grafika

– Az első reakciókat a vendégkönyvben Balázs Mihály kedélyes grafikája, megyénkből származó építészhallgatók, Baksa Zsófia és Pálvölgyi Ádám kedves gondolatai és más látogatók elismerő bejegyzései jelentették. A ki­állítás február 3-áig tekinthető meg Budapesten, majd a későbbiekben más váro­sokban, így várhatóan tavasszal Debrecenben is bemutatják a szakmabelieknek és az ­érdeklődőknek – jegyezte meg Végh József kamarai elnök.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában