Időjárás

2020.02.04. 15:29

Minden idők legrosszabb nyara jön? Ilyen lesz 2020 időjárása Dávid Mihály szerint!

Milyen időjárásra számíthatunk 2020-ban? Mikorra érdemes időzíteni a nyaralást?

Forrás: illusztráció

Dávid Mihály nyíregyházi mérnök minden évben elkészíti éves időjárás előrejelzését, 2020-ra pedig igen meglepő előrejelzést adott ki.

A vak is látja, hogy igen csak enyhe eddig a tél, ebből sokan arra következtetnek, hogy forró lesz a nyár, egymást fogják érni a hőségriadók, egyszóval szenvedés lesz az időszak. Ám úgy néz ki, nem egészen ez a helyzet. No de ne szaladjunk annyira előre, hisz előtte még itt a tavasz!

Dávid Mihály szerint a tavasz inkább enyhe, mint meleg lesz. Március 9-13 között és április végén sok csapadék várható, a május szárazabbnak és melegebbnek ígérkezik.

Elmaradnak a hőségriadók?

- A nyári időjárás a számításaim szerint eléggé rapszodikus lesz – mondta Dávid Mihály a Ripostnak. – Már május 15-20. körül nyárias meleg várható, ám ez nem fog sokáig tartani. Június elején visszamelegszik az idő, ami kedvez a nyaralóknak, ám a hónap utolsó hetében már csak 25 fok körüli nappali hőmérséklet várható. Július első felére is érdemes nyaralást tervezni, ekkor elérheti, néha meg is haladhatja a hőmérséklet a harminc fokot, sok napsütés várható, de nem lesz hosszan tartó kánikula. A hónap közepétől megint változékonyabbra fordul az időjárás és hűvösebb lesz. Azután augusztus első fele megint melegnek, száraznak ígérkezik, ám ez csak két hétig tart majd.

Összességében tehát nem lesz túl meleg a nyár, ez csak azoknak jó hír, akik utálják a döglesztő meleget, ám még mindig többségben vannak azok, akik egy hűvös nyárra azt mondják: minden idők legrosszabb nyara...

Forrás: ripost.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában