Rendkívüli testületi ülés

2020.03.16. 12:38

A csengeri emberek egészsége a legfontosabb

Rendkívüli testületi ülést tartott a csengeri önkormányzat.

A csengeri művelődési központban és a városi könyvtárban nem fogadnak olvasókat, látogatókat, a tisztaságra még fokozottabban ügyelnek

Fotó: Kákos Dávid

– A képviselő testület tagjai eltökéltek: az emberek egészségének megőrzése a legfontosabb feladat a kialakult helyzetben – mondta érdeklődésünkre Forján Zsolt polgármester. – A bentlakásos idősek otthonában látogatási tilalmat rendeltünk el. Arra kértük a szülőket, hogy a bölcsődékbe és az óvodákba csak végszükség esetén vigyék a gyermeküket, próbálják megoldani az otthonlétüket. Az iskolákban a digitális oktatás lett a hangsúlyos tényező. A gyermekeknél és az időseknél az eddig is működő étkeztetés folyamatos, a konyha üzemel, ételhordóval vihetik el mindazt, ami ott készül. Arra kértük a lakosokat, hogy hanyagolják a csoportosulásokat, a közösségi rendezvényeket. Tisztában vagyunk azzal, hogy a magyar-román határ közelsége veszélyforrás: nem tudhatjuk, hogy az olaszországi gócpontokból hazaérkező romániai munkavállalók közül kik lehetnek esetlegesen vírushordozók. A koronavírus elleni védekezésben összefogásra van szükség.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában