hitélet

2020.03.17. 15:09

Egy születésnapi ünnepi szentmise

Lázár István atya sokat segítette a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének helyi csoportját is.

BaktalóLelki vezető plébánosukat, Lázár István római katolikus atyát köszöntötték a 70. születésnapja alkalmából Baktalórántházán a napokban ünnepi szentmisén a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége helyi csoportjának tagjai.

Az ősi, Árpád-házi, kora középkori freskókkal ékeskedő templom sok szép esemény színhelye volt az elmúlt években, a programokat az egyházközség és a KÉSZ közös szervezésében sikerült megvalósítaniuk.

A KÉSZ ökumenikus szervezetként is szorosan kapcsolódik az egyházi ünnepekhez. A szervezet a város egyetlen keresztény egyesületeként az elmúlt 15 évben a segítőkész lelki atyák, parókusok közreműködésével színesítette az egyházi életet a programjaival.

Mindig igent mond a KÉSZ-nek

– Lázár István atya 4 éve teljesít papi szolgálatot a városban, és ez idő alatt mintegy félszáz közös eseményt rendeztünk a templom falain belül és kívül. Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén például lelki adoptálást végeztünk a megfogant életekért, a magzatok megszületéséért. Életfát ültettünk a gyermekekért és az ifjúságért a szomszédos Dégenfeld-kastély kertjében.

Tartottunk többször májusi Mária-köszöntőt a lourdes-i barlangnál a templomkertben az „Imádkozó KÉSZ” mozgalmon belül, vagy említhetném még a fatimai engesztelő imaestek látogatását, Szent Kristóf napján a gépjárművek és motorok megáldását, megszentelését – sorolta a számos közös rendezvényt Némethné Csubák Éva, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének elnöke.

– Lázár István atya a sok tennivalója ellenére is – hiszen nyolc település lelki szolgálatát kell ellátnia – mindig igent mondott a KÉSZ hívó szavára. Ezzel nagyban segíti a szövetségünk munkáját, ami lelki vezető nélkül nem lett volna megvalósítható. Hálásan köszönjük a fáradozásait, kívánjuk, még sokáig tudjon aktívan részt venni az egyház és a KÉSZ életében. Ugyanezen a szentmisén köszöntötte őt Nagy Lajos, a város polgármestere is.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában