Koronavírus

2020.04.06. 09:46

Betartják a szabolcsiak a bolti idősávokat? Így látják olvasóink...

Olvasóink szavazat formájában számoltak be tapasztalataikról...

Forrás: illusztráció / Szabó Gábor - Origo

Bár már korábban beszámoltunk róla, hogy a piacon például nagyon szépen betartják az idősávos vásárlást a nyíregyháziak, illetve még fotót is közöltünk róla, hogy egy csapat fiatal türelmesen ácsorog a bolt előtt 11:59-kor, várva, hogy beléphessenek egy perc múlva, nehéz elmenni amellett, hogy a Facebookon számos dühös poszt szól arról, hogy idősek mennek vásárolni délután a boltba, vagy éppenséggel délelőtt bukkan fel az üzletben egy-egy fiatal. Mi tehát a valóság, mennyire vagyunk fegyelmezettek? Olvasóinkat kérdeztük tapasztalataikról.

A vélemények megoszlanak. Túlnyomó többségben olvasóink arra szavaztak, hogy ezidáig sikerült betartaniuk a bolti idősávokat – a válaszadók 47 százaléka nyilatkozta ezt.

Ugyanakkor alig-alig maradt le mögötte a „betartom, de úgy áltom, sokan nem” válaszopció – olvasóink 45 százaléka látta úgy, hogy egy-egy idős vagy fiatal tilosban jár.

Be van osztva a napom, nem tudok csak a nekem kiosztott idősávban vásárolni – mondta a válaszadók 4 százaléka, egy másik 4 százalék pedig bevallotta, hogy bár próbálja szem előtt tartani a dolgot, bizony egyszer-kétszer megfeledkezett róla, és rosszkor indult a boltba.

Fotó: illusztráció / Szabó Gábor – Origo

Ezúton is megkérnénk mindenkit, ne feledkezzen meg az idősávokról – nagyon sok fertőzést elkerülhetünk, ha betartjuk a szabályokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában