Penészlek

2020.04.16. 15:33

Gondosan elszigetelték a nyugalom szigetét

Figyelnek a fertőtlenítésre és a távolságtartásra a penészleki szociális otthonban.

Fotó: Palicz István

Megyénk más, időseket ellátó intézményeihez hasonlóan a penészleki Nyugalomsziget Szociális Otthonban is mindent megtesznek azért, hogy megelőzzék a vírus felbukkanását. A bentlakásos intézményben mintegy félszáz időskorú él, jólétükről 11 ápoló gondoskodik. A dolgozók figyelnek a fertőtlenítésre és a távolságtartásra, a segítőket azonban így is közel érezhetik a szívükhöz az ellátottak.

Távol tartják a vírust

Klenik Sándorné | Fotó: Palicz István

Klenik Sándorné, aki nem csupán az otthon vezetője, hanem a település polgármestere is, lapunk érdeklődésére elmondta: türelemmel és bizakodva várja a veszélyhelyzet elmúltát a nagy családként funkcionáló kis közösség.

– A be- és kijárási tilalom mellett immár csomagokat sem küldhetnek be szeretteiknek a családtagok. Naponta többször fertőtlenítünk, maszkok és kesztyűk is rendelkezésre állnak.

A dolgozók „házon belül” mossák a munkaruhájukat.

A lelki egészségre is odafigyelve, nem feledkezünk meg a név- és születésnaposok köszöntéséről, a hitélet és a hagyományok ápolásáról sem.

PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában