Járvány

2020.04.21. 20:00

Koronavírus: házasságkötés Nyíregyházán a veszélyhelyzet idején

Nyíregyháza önkormányzata megteremtette a feltételeket, hogy a veszélyhelyzetben is a lehető legbiztonságosabban tarthassák meg az esküvői szertartásokat. Az intézkedéseknek köszönhetően egyetlen esküvőt sem mondtak le a hivatal munkatársai.

A veszélyhelyzet kihirdetésével sem állt meg az élet Nyíregyháza önkormányzatánál, hiszen a 2020. március-áprilisában közel annyi esküvőt tartottak – negyvennyolcat – a polgármesteri hivatal gróf Károlyi Ferenc-termében, mint tavaly az egész első negyedévben. Az önkormányzatnál az első perctől fontosnak tekintették, hogy a házasságkötéseket a veszélyhelyzet ellenére is megtarthassák, ezért megteremtették a lehető legbiztonságosabb feltételeket.

A házasságkötő teremben a szertartások között takarítanak és fertőtlenítenek, a termet pedig úgy rendezték be, hogy a szűk család részvételével – az ifjú párral együtt tizenkét fő – biztonságos legyen, a megfelelő távolságot meg lehessen tartani, így nem szükséges a pároknak külön védőintézkedésekről gondoskodniuk.

Fotók: Szarka Lajos

Ezen intézkedéseknek is köszönhetően mindösszesen nyolc pár mondta le a korábban megbeszélt időpontját a házasságkötési szándékot bejelentők közül. A jelen helyzetben a lehető legnagyobb rugalmassággal kezelik a párok igényeit, így lehetőség van az előzetesen lekötött időpont áthelyezésére is. Ezzel a lehetőséggel a korábban bejelentkezettek közül harminc pár élt. Ők ragaszkodnak ahhoz, hogy minden vendég részt vegyen és a szertartás után, vendéglátóhelyen ünnepeljenek.

A vendéglátóhelyekre korábban lefoglalt, úgynevezett külső házasságkötések esetén lehetőségük van a pároknak arra is, hogy a az eseményt a gróf Károlyi Ferenc-teremben tartsák meg. A tavalyi rekordév azonos időszakához viszonyítva az idén az első negyedévben több mint kétszer annyi, 104 házasságot kötöttek Nyíregyházán – tájékoztatta szerkesztőségünket dr. Kása Brigitta aljegyző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában