összefogás

2020.04.16. 09:30

Összegyűlt a pénz a koronavírus-tesztelőre

„A nyíregyháziak ismét megmutatták, hogy a nemes cél érdekében össze tudtak fogni.”

Fotó: MedicalExpo

Így szólt a közösségi oldal bejegyzésében a köszönet és az elismerés minden lelkes adományozónak, akik hozzájárultak a koronavírus-tesztelő gép vásárlására indított akcióhoz.

A napokban számoltunk be arról a nyíregyházi kezdeményezésről, amelyben Dudás László és Humicskó István a speciális eszköz vásárlására kezdett gyűjteni a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházakért Közhasznú Alapítvánnyal közösen.

Minden várakozást felülmúlt

„Már két nap után több mint kétmillió forintnál járunk, ami fantasztikus dolog, szeretnénk megszólítani a környékbeli cégeket is” – mondta el a karitatív megmozdulás elején Humicskó István.

A vállalkozó szerdán délután örömmel közölte közösségi oldalán, hogy a 14 millió forintos gépre bőven összejött a pénz, ugyanis szerdáig több mint 36 millió forintnyi felajánlás érkezett a kórház alapítványának számlájára, az adományozóknak köszönhetően.

A felajánlások híre szerencsére valóban sokkal gyorsabban terjedt, mint a vírus.

A megyeszékhelyhez köthető nagyobb cégcsoportok, vállalkozások jelentős összeggel támogatták a helyi összefogást. A részletekről bővebben lapunk pénteki számában olvashatnak.

KM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában