Koronavírus

2020.05.14. 09:37

Az Electrolux rászorulókat támogat Nyíregyházán

Az Electrolux immár 15 éve, a hűtőgépgyár megnyitása óta, a nyíregyházi közösség aktív szereplője.

A koronavírus sokak életét befolyásolta kedvezőtlenül, így a svéd háztartásigép gyártó vállalat megkereste Nyíregyháza polgármesterét, Dr. Kovács Ferenc urat, hogy termékekkel segítse a város rászorulóit. Összesen 4,5 millió forint értékben 32 terméket, 18 mosógépet és 14 szárítógépet kaptak a város szociális intézményei.

A Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ idősek gondozásával foglalkozik, az intézmény 6 mosógépet és 6 szárítógépet kapott az Electroluxtól. A Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ halmozottan hátrányos helyzetűek számára biztosít mosodai szolgáltatást a polyákbokori és Huszár lakótelepi irodahelységükben, a szervezet 4 mosógépre és 4 szárítógépre tett szert a vállalat jóvoltából. A Nyíregyházi Gyermekjóléti Alapellátási Intézmény családok átmeneti otthonait és bölcsődéket üzemeltet, ők összesen 8 mosógéppel és 4 szárítógéppel gyarapodtak.

„Nem először kapunk az Electroluxtól támogatást, a vállalat többször segítette már a várost, amiért nagyon hálásak vagyunk. Személyesen is nagyon fontosnak tartom a szociálisan rászoruló, vagy hátrányos helyzetű, nehéz körülmények között élő nyíregyháziak ügyét és ugyan az intézményeink rendelkeznek megfelelő felszereléssel, ezekkel a korszerű eszközökkel sokkal könnyebb lesz a megfelelő higiéniai körülmények fenntartása. Ez a felajánlás nem csak a jelenlegi veszélyhelyzetben megkövetelt fokozott higiéniai feltételek megvalósításában, de azt követően, hosszú távon is nagyban hozzájárul majd Nyíregyházán a magas színvonalú szociális ellátás biztosításához.” – mondta Dr. Kovács Ferenc Nyíregyháza polgármestere.

„Örülünk, hogy az Electrolux ott segíthet, és azokon, akiket a járvány miatt kialakult kedvezőtlen helyzet különösen nehezen érint. Felelősségteljes vállalatként a várossal együttműködve közösen támogatjuk a jelzett intézményeket, szerepük kiemelten fontos, értékes háttértámogatást biztosítanak a városnak. ” – mondta Gönczy Sándor az Electrolux Lehel Kft. ügyvezető igazgatója, az Electrolux európai alelnöke.

- Nyíregyháza MJV Sajtószolgálata -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában