szavazásértékelés

2020.05.04. 11:07

Kevesebbet járnak boltba olvasóink a járványhelyzet alatt

A járvány kapcsán azt kérdeztük olvasóinktól: Ön kevesebbet jár boltba, amióta vírushelyzet van?

A koronavírus életünk minden területére kihat, így vásárlási szokásainkra is. A korlátozó intézkedések is mind azt a célt szolgálják, minél kevesebbszer hagyjuk el otthonunkat.

A járvány kapcsán arra voltunk kíváncsiak, hogy olvasóink kevesebbet járnak-e boltba, mióta vírushelyzet van.

A beérkezett válaszok azt mutatják, hogy igen: A szavazók 70 százaléka ugyanis próbálja a minimumra korlátoznia a heti bevásárlást. Olvasóink jelentős aránya tehát felelősségteljesen viselkedik ebben a helyzetben, próbálja lecsökkenteni a társas érintkezések számát.

A szavazóink ötödét nem befolyásolta a vírushelyzet, nem változtatott szokásain, ugyanis olvasóink 19 százaléka azt válaszolta, ugyanannyit jár boltba mint előtte.

Szerencsére csak a válaszadók 2 százalékánál emelkedett a vásárlások száma, ők nem tudják hogy sikerült, de még többször is járnak boltba, mint a előtte.

A szavazók 9 százaléka pedig nem strigulázta a vásárlások számát, nem számolták, hányszor tolták a bevásárlókocsit a kialakult helyzetben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában