Balkány

2020.05.20. 09:58

Öröm- és ürömhírt is kapott a megyei nyertes

Egyelőre csak remélni lehet, hogy később megtartják a járványügyi helyzet miatt elmaradt szóbeli fordulót.

Kiss Hanna Angelika megnyerte a megyei versenyt

Fotó: iskola

A Balkányi Szabolcs Vezér Általános Iskola tanulói tapasztalt versenyzőknek számítanak az angol nyelv területén. A nyelvtagozatos diákok minden évben számos megmérettetésen vesznek részt, s valamennyiről dobogós helyezéssel térnek haza.

Ügyesen vették az akadályokat

– Ebben a tanévben első alkalommal kaptunk meghívást a Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Országos Angol Tanulmányi Versenyre.

Kiss Hanna Angelika megnyerte a megyei versenyt | Fotó: Balkányi Szabolcs Vezér Általános Iskola

– A gyermekbarát, a tanulók életkori sajátosságaihoz igazodó tehetséggondozó versenyen intézményünk négy 7. osztályos tanulója sorra vette az akadályokat. Az első, írásbeli forduló után a diákjaink megyei szinten is megcsillogtatták a felkészültségüket – tájékoztatott Oláh János intézményvezető.

– Március 18-án kaptuk a hírt, mely szerint Kiss Hanna Angelika megyei első helyezett lett, így májusban szóbeli megmérettetés várt volna rá Békéscsabán, örömünket azonban beárnyékolta a koronavírus miatt elrendelt rendezvénystop.

– Bízunk benne, hogy amint lehet, megrendezik a versenyt, és Lőrinczyné Csonka Tünde tanítványa felállhat majd a dobogó legfelső fokára!

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában