Égszakadás, földindulás!

2020.06.12. 21:08

Felborult buszvárótól a családi házba csapott villámig – Brutális vihar csapott le megyénkre!

Tudtuk, hogy jön valami... Tudtuk, hogy ki van adva a riasztás... De ez azért tényleg durva volt!

Forrás: Nyírdrón

Mint arról korábban beszámoltunk, egy brutális szupercellát vadásztak le a keleti határnál – Szupercella halad a Magyar-Ukrán határ mentén, ami várhatóan súrolja majd hazánkat is. Elképesztő felvételeket készített róla a MetKép Tem tagja, Bak Martin, a képek, és a videó alapján, valamint a radarfelvételek tanulsága szerint egy HP szupercelláról van szó, ami valószínűleg jégesővel jár, illetve van esély mezociklonális tuba, illetve tornádó kialakulására is! – írta a metkep.hu.

Nem volt meglepetés, hogy valami készül, az ország északkeleti részére, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egyes járásaira másodfokú riasztást adott ki a heves zivatar és felhőszakadás veszélye miatt pénteken az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Villám csapott egy családi házba Tuzséron

Villám csapott egy száz négyzetméteres, vályogfalú, cserépfedésű lakóházba Tuzséron, a Jázmin úton. Három tetőgerenda égett, amelyet a tulajdonos a kisvárdai és a záhonyi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt eloltott. A tűzoltók nem tapasztaltak már füstölést, jelenleg hőkamerával vizsgálják át a tetőszerkezetet – írta a katasztrófavédelem.

Több mint 20 riasztás!

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint több mint 20 riasztást kaptak 21 óráig.

Leginkább Tiszabercelre kérnek segítséget a rendkívüli időjárás miatt

A szeles, viharos időjárás okozta károk elhárításán dolgoznak Szabolcs-Szatmár-Bereg megye tűzoltói. Jelenleg leginkább Tiszabercelen akad a legtöbb feladat az egységek számára.Az Esze Tamás utcában megbontotta egy lakóház tetejét a vihar, az ibrányi önkormányzati tűzoltók érkeztek az esethez.

A Fő utcában egy buszvárót borított fel a szél, valamint fenyőfák is kidőltek az útra.

A Rózsa utcában bedőlt egy épület tűzfala. A Tisza utcában egy fa dőlt keresztben az útra, és az elektromos vezeték is leszakadt. Ezekre a helyszínekre Nyíregyházáról érkeztek hivatásos tűzoltók.A megyében korábban Tuzséron csapott egy lakóházba a villám, illetve Beszterecre is várják a tűzoltókat. Az egységek amint befejezték az egyik címen a beavatkozást, indulnak a következő helyszínre – írta a katasztrófavédelem.

Fényeslitkén és Nyíregyházán is készült döbbenetes felvétel a cikázó villámokról:

Fotó: Kiss Tamás archívuma

Kisvárdáról is kaptunk egy fotót:

Fotó: Szojka Ágnes archívuma

Számíthatunk további égszakadásra?

Úgy néz ki, a vihar elvonult. A katasztrófavédelem a következő közleményt adta ki 21:10-kor:

Meteorológiai riasztás visszavonva: Az Országos Meteorológiai Szolgálat visszavonta a korábban zivatar, felhőszakadás veszélye miatt kiadott riasztást Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában