Mátészalka

2020.08.15. 16:22

A közösségi zenélés formálja a lelket

A pályázattal enyhíteni szeretnének a fiatalok szociális problémáin.

Forrás: TEF

Mindenki szívében van egy dal – ez a mottója annak az országos pályázatnak, ami zenei eszközökkel, önismereti és segítő beszélgetésekkel, csoportos és egyéni zenetanítással és zenekar­építéssel kíván enyhíteni a gyermekek és fiatalok szociális problémáin. A pályázat részleteiről Sztojka Attila, a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság (TEF) főigazgatója tartott sajtótájékoztatót Mátészalkán.

A közösségi zenélésnek számos pozitív hatása van: alakítja a fiatalok személyiségét, fejleszti a tanuláshoz is elengedhetetlenül szükséges kompetenciákat, emellett a gyerekek kibontakoztathatják a tehetségüket és hasznosan tölthetik a szabadidejüket egy támogató közegben, melynek szabályai rájuk is érvényesek és hatnak

– ismertette Sztojka Attila.

Hozzátette: pályázhat minden olyan szervezet, mely kultúrával foglalkozik, valamint helyhatóságok, roma önkormányzatok és egyházi civil szervezetek. A félmilliárdos keretösszegből a nyertesek egymillió forintot kapnak.

Módszertani, szakmai segítség

– A pályázóknak vállalniuk kell, hogy beszerzik a hangszereket 500 ezer forint értékben, további félmillió forintot pedig a szakmai résztvevők díjazására kell fordítaniuk. Az oktatás jövő nyárig tart – mondta el a TEF főigazgatója.

A Szimfónia programot – melynek egyfajta kiterjesztése a pályázat – hazánkban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat koordinálja, módszertani és szakmai segítséget nyújt a résztvevőknek.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában