Nyíregyháza

2020.09.09. 16:45

Vadászok adománya a kórháznak

Több mint 3 millió forint értékű műszer segíti a gyermekosztályon dolgozók munkáját.

Fotó: DODO FERENC

Sok víz lefolyt a Tiszán december 27-e óta, amikor az első országos jótékonysági vadászatot rendezték meg az OJV Nonprofit Kft. szervezésében. A koronavírus-járványhelyzet miatt korábban nem volt lehetőség megszervezni a hivatalos átadást, végül szerda délután tudtak egy asztalhoz ülni az együttműködő felek. A Jósa András Oktatókórház főigazgatói tárgyalójában kiderült: a kezdeményezésükkel a gyermekosztályon dolgozók munkáját segítették az adományozó vadászok.

A jótékonyság eredményeként a magyar vadásztársadalom összesen közel 37 millió forint értékben beszerzett eszközökkel tudta támogatni az ország egészségügyi intézményeit. Példaértékű a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyeiek összefogása

– jegyezte meg Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Nemes gesztus

– Minden adománynak, nemes gesztusnak nagyon örülünk. Az önzetlen felajánlás mögött a szeretetet érezzük. A jótékonysággal a gyógyítás minőségét tudjuk javítani – fűzte hozzá dr. Adorján Gusztáv kórházi főigazgató.

– Egyrészt részt vettem a vadászaton, másrészt én is adományoztam, most pedig megköszönöm, hogy megkaphattuk a Radiometer márkájú transzkután mérőberendezést, a műszer értéke 3,181 millió forint – szólt hozzá dr. Dicső Ferenc, a gyermekosztály osztályvezető főorvosa.

Kiss B. Zoltán, a Felső-Tisza-vidéki Vadgazdák Szövetségének elnöke és Támba Miklós, a jótékonysági vadászat szervezője, házigazdája is hangsúlyozta, hogy jó szívvel adományozott a vadásztársadalom. Ez csak a kezdet, az idei esztendő végén is hasonló céllal rendezik meg a jótékonysági vadászatot, ezzel is hozzájárulva az egészségügy minőségének a javításához.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában