Nyíregyháza

2020.11.05. 10:57

Szigorú higiéniai szabályok a fürdőkben

Mit jelent a fürdőkben a maszkviselési szigorítás? – teszi fel a kérdést a Termál Online. Gyakorlatilag általánossá vált a bejáratnál a testhőmérséklet mérése, ami sok helyen kötelező kézfertőtlenítéssel és a papucshasználat megkövetelésével is együtt jár.

A medencéken és a szaunákon kívüli fedett részeken a maszkhasználat szintén kötelező. A fürdők éttermeiben, fedett részen lévő büféiben eddig is az volt a szabály, hogy maszkban kellett belépni, és csak leülve, illetve az evés, ivás alatt lehetett levenni a maszkot. A mostani kormányrendeletben ez a szabály tételesen is szerepel, csak a 6 évnél fiatalabbakra nem vonatkozik.

Akik ezt nem tartják be, azokat a hely üzemeltetőjének távozásra kell felszólítania és köteleznie arra, hogy elhagyja a helyet (itt a fürdőt). Amennyiben ezt nem teszi meg, akkor a hely üzemeltetője – tehát nem a vendég –, rendkívül szigorú szankciókra számíthat. Ebben az esetben ugyanis a kereskedelmi hatóság vagy a rendőrség 100 ezertől 1 millió forintig terjedő pénzbírságot szabhat ki az üzemeltetőre. Ami ennél is fájdalmasabb lehet, hogy legalább egy napra, legfeljebb egy évre be is zárathatják a helyet.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában