Rotary Club Mátészalka

2021.01.09. 14:07

Mátészalkán is pörög a Rotary fogaskereke

Csodálatos Szatmár címmel asztali naptárt adtak ki tavaly.

KM

Sokak karácsonyát tették szebbé | Fotó: Rotary

A pandémia az elmúlt évben váratlan nehézségeket gördített elénk. Ennek ellenére a Rotary Club Mátészalka – alkalmazkodva a kialakult helyzethez – 2020-ban is önzetlenül segített másoknak.

Tavasszal mintegy 400 ezer forinttal támogatták lélegeztetőgép beszerzését, de nyáron sem tétlenkedett a csapat: a mátészalkai Móra Ferenc Általános Iskola és Speciális Előkészítő Szakiskola udvarán játszóteret alakítottak ki közel egymillió forintból.

Sokak karácsonyát tették szebbé | Fotó: Rotary

Bár a vírus okozta zárlat miatt tavaly nem tudták megszervezni szokásos rendezvényeiket, amelyekkel karitatív munkájuk anyagi bázisát bővíthették volna, más lehetőséget találtak: Csodálatos Szatmár címmel asztali naptárt adtak ki, amit amatőr fotósok képeivel színesítettek. Mindezt azért, hogy decemberben a knoxville-i testvérklubbal karöltve szebbé tegyék mások karácsonyát: közel 1,5 millió forintért személyre szóló ajándékokat vásároltak rászoruló gyermekeknek és családjaiknak.

Kutyafuttatókat alakítanak ki

A karácsonyfák alá tablet, mosógép, centrifuga, televízió került, de egy kisgyermek műtétjéhez is hozzá tudtak járulni. A Mátészalkán élő magányos, nehéz sorsú idős embereknek ételcsomaggal kedveskedtek, melyeket a szervezet tagjai készítettek és juttattak el a rászorulóknak. A Rotary fogaskereke továbbra sem áll meg, 2021-ben a város önkormányzatával közösen kutyafuttatókat szeretnének kialakítani, és ismét megszerveznék a tavaszi Tour de Gát kerékpártúrát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában