Gyakoroltak

2021.01.13. 07:00

Otthonosan mozognak az online térben

Nem muszáj, de szívesen gyakorolnak a digitális térben a kisdiákok.

Az alsós kisdiákok is könnyen elboldogulnak a digitális térben

Forrás: Iskola

Érdekes képeket osztott meg a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium alsó tagozatos osztályairól az egyik tanító néni, első ránézésre azt gondolnánk, hogy karanténba kényszerültek a gyerekek és távoktatásban tanulnak. Nem így történt, csupán gyakoroltak.

Tankockák, kvízek, rejtvények

– Tavaly a távoktatás alatt rutint szereztek a kisdiákjaink az okoseszközök használatában, így ha esetleg újra digitális órákat kellene tartani, már jól ismerik a rendszereket, programokat, be tudják kapcsolni az eszközöket és könnyedén gyakorolhatnak. Hogy ne érje váratlanul őket egy esetleges átállás, az elsősöknek is megmutattuk, hogyan tanultak tavaly a gyerekek – mondta el Juhászné Molnár Tünde. A tanítónő hozzátette, a digitális tananyag a pedagógusok rendelkezésre áll, bármikor hozzáférnek, rengeteg feladat közül válogathatnak. Az iskolák többsége él is a lehetőséggel, és az otthoni gyakorlófeladatokat online adják ki a gyerekeknek. – A kicsik nagyon szeretik a tankockás foglalkoztatót, a játékos kvízeket, a nagyobbak a keresztrejtvényeket, de számtalan ismeretterjesztő témát is feldolgozhatunk együtt az órákon.

Önállóságra ösztönöz

– A csapatban tanulást (team munkát), az együttműködési készséget, valamint az önálló tanulást az úgynevezett projektmódszer segíti leginkább. Alsóban negyedik osztálytól, később folyamatosan szerepel a pedagógusok módszertani eszköztárában. Kiváló terep rá az internet – jegyezte meg a pedagógus, és hozzáfűzte: a tanulók digitális kompetenciafejlesztésére újabbnál újabb tartalmak jelennek meg.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában