Nyírvasvári

2021.02.18. 07:16

Bölcsődével gyarapodhatnak

Időszerű lenne felújítani a település útjait, tovább szépítenék a faluközpontot is Nyírvasváriban.

LTL

Mindössze 7 kilométer választja el Nyírbátortól, 22 kilométer Mátészalkától, 46 kilométer pedig Nyíregyházától a 2030 lelkes Nyírvasvárit, tehát elérhető közelségben vannak a munkahelyekkel is csalogató városok.

Hornyák János 2019-ben lett a helység polgármestere, határozott elképzelésekkel, célokkal.

Fegyelmezetten reagáltak

– A Magyar Falu Programban 19,5 millió forintot nyertünk a Táncsics út végének szilárd burkolattal ellátására, míg 2,2 millió forintot fordíthattunk orvosi eszközök fejlesztésére. Tavaly át kellett alakítani az életünket a pandémia miatt, de megértőek voltak az emberek, fegyelmezetten reagáltak az új helyzetre – jegyezte meg a település vezetője.

Hornyák János
Fotó: Dodó Ferenc

– Szorgos kezek maszkokat készítettek, az anyagokat eljuttattuk mindenkihez. Módosult az ügyfélfogadási rend a polgármesteri hivatalban, ehhez is alkalmazkodtak a lakosok. Nálunk az önkormányzat a legnagyobb munkáltató, sokan pedig vállalják az ingázást a megélhetésükhöz – közölte Hornyák János, majd örömmel újságolta:

– Elkészült a tizenkét férőhelyes bölcsődénk, már a használatbavételi engedélyre várunk. Az óvodánk is tornaszobával, kiszolgálóhelyiséggel ellátott, az iskolánkban közel százan tanulnak. Szeretnénk, ha minél több fiatal telepedne le nálunk, ezért is törekszünk arra, hogy minél komfortosabb legyen a községünk.

A kerékpározók vágya

Hornyák János hozzáfűzte, hogy tovább szépítenék a faluközpontot, és mindenkinek hálás, aki tisztán, rendezetten tartja a portája környezetét.

– Hatalmas előrelépés lenne, ha idővel sikerülne kerékpárutat építeni, ami összekötné a környező településeket. Nagy igény volna rá, hiszen elég intenzív Nyírvasváriban az átmenő forgalom, és az autóval vagy tehergépkocsival közlekedők nem mindig veszik figyelembe a szabályokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában