Napkor

2021.02.24. 09:18

Erősödő közösség Napkoron

A lakosság száma és a regisztrált vállalkozások száma is emelkedett Napkoron az utóbbi időszakban.

LTL

Spinyhért Zsolt

Fotó: Sipeki Péter

Jót tett a 3860 lelkes Napkornak a családtámogatási intézkedéscsomag, ami a kistelepüléseken élők javát szolgálja.

– Ennek és Nyíregyháza közelségének köszönhetően egyre többen választják új lakóhelyükként községünket. De nemcsak a lakosok létszáma nőtt, hanem a regisztrált vállalkozóké is – újságolta Spinyhért Zsolt polgármester.

– A koronavírus-járványhelyzet a mi településünket is érintette, leginkább az elmúlt év utolsó hónapjaiban voltak következményei, ennek hatására a megnövekedett betegek száma miatt és megelőzésként intézményeket kellett ideiglenesen bezárni.

– Ha január, akkor böllérverseny, ám ezúttal ezt nem rendezhettük meg. Azért, hogy ápoljuk a hagyományt, minden napkori háztartásba kóstolóként toroskáposztát szállítottunk, a gesztusnak nagy volt a sikere. Szintén tradicionális a szokásos februári borversenyünk, amelyet idén 20. alkalommal szeretnénk megrendezni, ezt most őszre halasztottuk.

– A közelmúltban belterületi utakat újítottunk fel, bővítettük a ravatalozót, járdákat építettünk, orvosi eszközöket szereztünk be, gyarapodott a közterületet karbantartó eszközök parkja – köszönhetően a Magyar Falu Programnak. Örülünk annak is, hogy a Magyar Közút beruházásában a 41. sz. főúton körforgalom épül, melynek megépítésével megszűnik egy balesetveszélyes gócpont.

Ami szükséges és hasznos

– Napkoron az oktatói, nevelői munka feltételei adottak, a szolgáltatások jól működnek, de természetesen még komfortosabbá szeretnénk tenni az életkörülményeket. Nagy álmunk egy újabb bentlakásos idősek otthonának a kialakítása a faluközpontban. Erre azért van szükség, mert a meglévőnél hosszú a várólista. A következő fejlesztési ciklusban törekszünk minden számunkra szükséges és hasznos pályázatot benyújtani és még jobb életminőséget teremteni az itt élő embereknek.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában