Kántorjánosi

2021.02.21. 09:00

Esély nyílik egy szebb életre

Társasház épült, főzőklub alakult és a művelődési ház is megújult Kántorjánosiban.

VNA

Dr. Péter Zoltán | Fotó: Pusztai Sándor

Fotó: Pusztai Sándor

A településen a 2020-as esztendő a korábban megnyert pályázatok kivitelezésével telt: többek között egy 150 millió forintos beruházásnak köszönhetően aszfaltburkolatot kapott egy összekötő út, illetve 40 millió forintból gépeket és karbantartási eszközöket is beszereztek.

Új lakások

– Sikeresen pályáztunk egy szegregátumfelszámolási projektre, így kétszer 200 millió forintból felépíthettünk egy három- és egy kétlakásos társasházat. A lakásokat a leginkább rászorulók vehetik igénybe, amíg meg tudják teremteni a feltételeket egy saját otthonra. Ez a beruházás akár négy-öt gyermeket is nevelő, hátrányos helyzetű családok mindennapjait könnyítette meg – mondta el lapunknak dr. Péter Zoltán, Kántorjánosi polgármestere.

– A programot lakossági érzékenyítés is megelőzte, s életminőség-javító oktatásokat is szerveztünk.

Épül a közösség

– A pályázatnak köszönhetően jöhetett létre az úgynevezett Csillagpont és Csillagház a településen: ennek részeként felújítottuk a művelődési házat, így amint a vírushelyzet újra lehetővé teszi a közösségi programot, különböző kikapcsolódási lehetőségek várják az érdeklődőket – tette hozzá a polgármester.

Dr. Péter Zoltán | Fotó: Pusztai Sándor

– A főzőklubunkban a roma és a magyar gasztronómiát ismertetik meg egymással a kántorjánosi lakosok, ezzel is közelebb hozva egymáshoz az itt élő embereket. Beszereztünk egy ipari mosó- és szárítógépet, így az épületben tisztálkodási és mosási lehetőséget is biztosítunk mindazoknak, akiknek anyagi körülményeik miatt saját otthonaikban erre nem biztos, hogy alkalmuk lehet.

Dr. Péter Zoltán arról is beszélt, hogy nagyon büszkék a Biztos Kezdet Gyerekházra, ahol az óvodai életre készítik fel a kicsiket nullától hároméves korig. Ezenkívül az elmúlt egy évben számos más, apróbb projekten is dolgoztak – például sikerült beszerezniük egy rendezvénysátrat, amely lehetővé teszi, hogy a község programjait ne zavarja az időjárás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában