Gávavencsellő

2021.02.19. 06:42

Megépülhet az új bölcsőde

Gávavencsellőn büszkék az eddig elért eredményekre.

JG

Fotó: Pusztai Sándor

Gávavencsellő egykor járási székhely volt. Berecz János, a település polgármestere azt szeretné, ha lassanként a falu visszanyerné régi fényét.

Folyamatosan dolgoznak

– Ha forintosítani kellene azokat az összegeket, amelyek a településre érkeztek az elmúlt években, milliárdos nagyságrendekről beszélhetnénk – mondta lapunknak Berecz János. – A magam részéről azonban nem ezt tartom fontosnak, hanem azt, hogy ezek a pénzek milyen célokat szolgálnak. A legnagyobb eredményünk az 1,1 milliárd forintból megépült szennyvíztisztító-telep volt, ennek köszönhetően mára már közel százszázalékos a rendszerre csatlakozott háztartások száma. Ugyanígy jelentős sikernek tartom, hogy a rászorulóknak hatvan házban építettünk fürdőszobát. A hátrányos helyzetűeket segíti a Kicsi Kincs Biztos Kezdet Gyerekházunk is, amely most a pandémia alatt is működik úgy, hogy közben betartjuk a járványügyi előírásokat. Aminek viszont kifejezetten örülünk, hogy zöld jelzést kaptunk az új bölcsődénk megépítésére, amelyre 300 millió forintot költhetünk.

Gávavencsellőn ma is működnek sikeres vállalkozások.

– Azon dolgozunk, hogy ne csak ők legyenek eredményesek, de esetleg további vállalkozások is megtelepedjenek Gávavencsellőn – teszi hozzá a polgármester. – Ehhez viszont vonzóvá kell tenni a települést. Ennek egyik módja, ha elérhető közelségbe tudjuk hozni az autópályát. Szeretnénk pályázni a Gávavencsellőt a 38-as úttal összekötő útra, amelynek köszönhetően a faluból tizenöt perc alatt elérhető lenne az autópálya.

Berecz János örül annak, hogy Gávavencsellőn egyre kevesebben dolgoznak a közmunkaprogramban.

– Ez azt jelzi, sokan tudnak elhelyezkedni az elsődleges munkaerőpiacon, ami nagyon jó jel. Önkormányzatunk örülne annak, ha a jövőben ez a tendencia tovább folytatódna. A legjobban én azt szeretném, ha a fiatalok hosszú távon a faluban képzelnék el a jövőjüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában