Nyírkáta

2021.02.26. 15:50

Négy pályázat futhat be

Lakatos Sándor bízik abban, hogy ez a rémálom mihamarabb elmúlik.

TG

Lakatos Sándor | Fotó: Pusztai Sándor

Fotó: Pusztai Sándor

A Magyar Falu Program keretében Nyírkátán három jelentősebb beruházás valósulhat meg. Mint azt Lakatos Sándor, a település polgármestere elmondta, az óvodai tornaszoba megépítése idén mindenképp megvalósul, ahogy a szegregátum területén a járdák kiépítése is napirenden van, utóbbi esetben anyagbeszerzésre nyertek el egy komolyabb összeget.

Közösségi funkció

– Sikerrel pályáztunk az elhagyott ingatlanok megvásárlására is, a polgármesteri hivatal melletti egyik épületet fogjuk megvenni. Azt, hogy ennek az ingatlannak pontosan mi is lesz a funkciója, még nem tudjuk, de biztosan valamiféle közösségi célt fog szolgálni – fogalmazott a polgármester. Lakatos Sándor hozzátette, a Magyar Falu Program idei kiírásában legalább négy sikeres pályázatra számítanak.

– A ravatalozó mellett több önkormányzati tulajdonban lévő épületet, szolgálati lakást szeretnénk a jövőben felújítani, de a szennyvízhálózat és egy ledes közvilágítás kiépítése is napirenden van – ismertette a rövid és a hosszabb távú terveit Lakatos Sándor, akitől megtudtuk, a koronavírus első hullámát megúszták fertőzöttek nélkül, most azonban többen is hatósági karanténba kerültek.

Lakatos Sándor | Fotó: Pusztai Sándor

– Természetesen nálunk is elkezdődtek már az oltások, dr. Balla Ferenc háziorvos folyamatosan oltja a nyírkátaiakat. Sajnos a vírus hatással van az önkormányzat bevételeire, ahogy a kulturális és a civil életünkre is. A járványhelyzet alatt sokat köszönhettünk a Nyírkátai Fiatalok Egyesületének, melynek tagjai maszkot és tartós élelmiszert vittek a helyi időseknek – emelte ki Nyírkáta polgármestere.

Lakatos Sándor beszélt még a tavaly szeptemberben átadott, 20x40 méteres szabadtéri rekortánpályáról is, melyet rendszeresen használnak a fiatalabb generáció tagjai, akik hol fociznak, hol kosárlabdáznak rajta.

– Vannak terveink, álmaink a jövőre nézve, remélem, hogy mihamarabb véget ér ez a rém­álom, és minden visszatér a régi kerékvágásba – bizakodott a településvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában