Balkány

2021.03.08. 13:01

Észszerűen gazdálkodnak

Nincs kifizetetlen számlája Balkánynak, s a cél, hogy ne is legyen a jövőben sem.

mml

Pálosi László

Fotó: Dodó Ferenc

Bár a koronavírus-járvány átírta fiatalok és idősek mindennapi életét, Balkány fejlődése nem torpant meg a 2020-as esztendőben. Az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósította a fiatal házaspárok hőn áhított álmát, átadták a harminchat férőhelyes bölcsődét.

Biztonságosabb közlekedés

– A bölcsőde iránti igény azt jelzi, hogy sok a fiatal a településen, s ez nekünk, városvezetőknek jó hír. Korábban sok házat hirdettek eladásra, most hirtelen nem is tudnék eladó ingatlant mondani. A fiatalok, akik közül többen a környező településekről költöztek Balkányba, felújították a megvásárolt házakat – mondta el lapunknak Pálosi László, a város polgármestere. – A bölcsőde lehetővé teszi, hogy az anyukák elhelyezkedhessenek helyben, valamint Nyíregyháza és Nyírbátor gyáraiban, üzemei­ben. Ezek a nagy munkáltatók megoldják saját buszaikkal a dolgozók szállítását is. Szeretnénk Balkányban is fejleszteni a munkalehetőségeket, a tervezett ipari parkba kisebb üzemek betelepítése a célunk.

A tavalyi fejlesztések között fontos helyet foglal el a kerékpárút is, ami Balkány és Biri között teszi biztonságossá a közlekedést. Az utat folytatni szeretnék Szakoly és a tanyai települések irányába.

A Zöld város program keretében megújult a Kossuth park, továbbá készült új játszótér és kondipark is.

– Közbeszerzés alatt van a piac részbeni befedése, elárusítópavilonok létesítése, a térfigyelő rendszer kiépítése. Hamarosan kezdődhet a beruházás – folytatta a település vezetője, aki kitért arra is, mennyiben érintette a gazdálkodásukat, hogy kevesebb saját forrással gazdálkodhattak. – Ismerjük a közmondást, hogy addig nyújtózkodj, ameddig a takaród ér. A lehetőségek ismeretében gazdálkodunk, takarékoskodunk. Kifizetetlen számlánk nincs, s a célunk az, hogy ne is legyen a jövőben sem. Olyan pályázati kiírásokat keresünk, amelyekhez nem kell önerő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában