Nagyar

2021.04.19. 10:30

Nagyon várják a teraszos nyitást a kastélynál is

Több ezer rózsában gyönyörködhetnek majd a kertben megpihenő vendégek.

MML

Forrás: kastélymúzeum

Mind a társaságra vágyó emberek, mind a vendéglátóiparban dolgozók örömmel fogadták Orbán Viktor miniszterelnöknek azt a bejelentését, hogy a beoltottság bizonyos szintjén enyhülnek az egészségügyi veszélyhelyzet miatt elrendelt korlátozások, és kinyithatnak a vendéglátóegységek teraszai.

„Kicsomagolják” a szökőkutat

– Természetesen mi is nagyon várjuk már azt a napot, amikor vendégeket fogadhatunk kastélyunk „antik” rózsakertjében – mondta el érdeklődésünkre Gódor Anita, a nagyari Luby-kastély igazgatója.

– A kollégáim ezekben a napokban „kicsomagolják” a téli védőöltözetéből a szökőkutat, gondozzák a kertet, takarítanak a kastélymúzeumban, bár ott még egyelőre nem fogadhatunk vendéget. Átgondoljuk, hogy mi mindenre lesz szükség a konyhán, amikor megnyithatjuk a teraszt. A legfőbb látványosságunk a rózsakert, ahol közel ötezer tő virág található. Folyamatosan fejlesztjük a parkot, mindig készülnek újabb ágyások. Az interaktív múzeumban is törekszünk újításra, tavaly kezdődött el a Luby család emlékszobájának a kialakítása. Ez már újdonság lesz a visszatérő vendégeink számára is – magyarázta a kastély vezetője, akitől azt is megtudtuk, hogy a Luby Kastélymúzeum Kft.-hez tartozik immár a műút másik oldalán található Luby-kúria és Kende-kúria is. A tervek szerint a régi korok hangulatát őrző épületeket turisztikai célok szolgálatába állítják majd, étterem és múzeum lesz bennük. Az idegenforgal1mi szolgáltatások bővítését jelzi, hogy a kastély közelében wellness­panzió is épül. A kastélynál lévő sok rózsa az egykori építtető, Luby Géza emlékét idézi fel, akit „Rózsakirálynak” is hívtak a nemesi laknál kialakított pompás rózsakertje miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában