Nyíregyháza

2021.04.16. 19:20

Változás – mutatjuk, hogy közlekednek hétfőtől a nyíregyházi buszok

A Volánbusz az önkormányzat kérésének megfelelően 2021. április 19-től a téli tanszünetes menetrend szerint közlekedteti helyi autóbuszjáratait Nyíregyházán. Az óvodák és az általános iskolák újranyitása miatt várható forgalomnövekedésre a csúcsidőszakokban járatsűrítéssel és tartalék járművekkel készül a közlekedési vállalat.

Fotós: Mate Janos

Fotós: Mate Janos

2021. április 19-től az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatos osztályai jelenléti oktatásra állnak vissza. A Volánbusz nyíregyházi helyi járatai az előzetes egyeztetéseknek megfelelően, továbbra is a téli tanszüneti menetrend szerint közlekednek.

A várható forgalomnövekedés miatt esetlegesen bekövetkező zsúfoltság elhárítása érdekében a reggeli és délutáni csúcsidőszakban három járatsűrítő autóbusz közlekedik.

A társaság folyamatosan figyelemmel kíséri az utasforgalmat, és tartalék autóbuszokat is forgalomba állít.

A Volánbusz a sorban állás és személyes érintkezések csökkentése érdekében kéri utasait, részesítsék előnyben az elektronikus jegy- és bérletvásárlási lehetőségeket, és az értékesítési csatornák széles körét kihasználva lehetőség szerint elővételben váltsák meg jegyüket, bérletüket.

A Volánbusz járatain az autóbusz-vezetői jegyértékesítés és az első ajtós felszállás továbbra is szünetel, az autóbuszokon nem lehet menetjegyet és bérletet vásárolni!

Az autóbuszjegyek és -bérletek megvásárolhatók a Közlekedési Mobiljegy alkalmazásban és társalkalmazásaiban. Egyes nyíregyházi helyi menetjegyek és bérletek elérhetők a vasúti pénztárakban is. Kérjük az utazókat, tartsák be a közegészségügyi előírásokat, lázzal vagy meghűléses tünetekkel járó betegség esetén ne vegyék igénybe a közösségi közlekedési eszközöket. Ne feledjék, hogy a közlekedési járműveken, az állomásokon és megállóhelyeken továbbra is kötelező az orr és a száj maszkkal történő eltakarása.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában