Nyíregyháza

2021.05.25. 11:30

Vége az ingyenparkolásnak

Keddtől ismét fizetni kell a közterületi parkolásért.

KM

Fotó: Szarka Lajos

A nyíregyházi városüzemeltetés tájékoztatja a lakosságot, a gépjármű-tulajdonosokat, hogy május 25-étől ismét fizetni kell a társaságunk által üzemeltetett fizető parkolókban Nyíregyházán – olvasható a NyírVV honlapján.

– Szeretnénk felhívni azoknak az ügyfeleinknek a figyelmét, akik a veszélyhelyzet idején érvényes 1-es vagy 2-es zónás parkolóbérlettel rendelkeztek, hogy a dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza Megyei Jogú Város polgármestere által 2021. január 28-án hozott határozat értelmében ezek a bérletek meghosszabbodnak, a hosszabbítás mértéke megegyezik azon napok számával, amelyeken a pandémiás időszakban – 2020. április 6. – június 30., valamint 2020. november 4. – 2021. május 24. között – nem kellett fizetni a parkolásért – részletezi a közlemény, és a bérletek érvényességi idejének számítását is közzéteszi. Ebben az áll, hogy amelyik bérlet már lejárt, annak az új érvényessége 2021. május 25-én kezdődik, ehhez a dátumhoz adódnak hozzá a kiesett napok.

Türelmi időt a hó végéig adnak

A jelenleg is érvényes bérleteknek az eredeti érvényességi ideje hosszabbodik meg a kiesett napok számával. Abban az esetben, ha valakinek azonos rendszámra a tavaszi és az őszi időszakra külön bérlete volt, a később megvásárolt bérleten írják jóvá a mindkét időszakban kiesett napok számát.

A társaság azt kéri, hogy további kérdésekkel keressék munkatársaikat a ­42/405-743-as telefonszámon vagy e-mailben: [email protected], [email protected].

A közlemény kitér arra is, hogy a bérletkompenzáció kizárólag a zónás bérleteket érinti, a kedvezményes bérleteket nem. Akiknek lejárt a bérletük, azoknak május 30-ig türelmi időt biztosítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában