Labdarúgás

2024.05.10. 14:38

A jövő szempontjából is fontos a Szpari meccse

A Nyíregyháza Spartacus már bajnokként utazik a BVSC-Zuglóhoz, ám nem teljesen tét nélküli az összecsapása.

Kovácsréti Márkék (labdaával) már bajnokként utaznak a fővárosba

Fotó: Gazdag Mihály

Tíz hónap után először úgy készülhetett a Nyíregyháza Spartacus egy tétmérkőzésre, hogy annak nincs valós tétje. Legalábbis a nyíregyháziak számára, mivel a csapat múlt vasárnap, három fordulóval az idény vége előtt biztosította bajnoki címét és ezzel a feljutást is.

Sportemberekről lévén szó, így is győzelemre fog játszani a Spartacus a folytatásban, legközelebb vasárnap, a BVSC-Zugló vendégeként.

– A hét elején kipihentük az előző mérkőzés fáradalmait, majd a hét közepétől próbáltuk visszaállítani a koncentrációt – mondta el Tímár Krisztián, a Szpari vezetőedzője. – Valóban furcsa helyzet, hogy a bajnokság megnyerése után is kell még három meccset játszanunk, de továbbra is győzni szeretnénk. Természetesen önfeledt hangulatban telt a hét, de szem előtt kell tartanunk, hogy kialakítottunk magunkról egy képet, ahhoz hűnek kell maradnunk és bajnokhoz méltó produkciót nyújtanunk. Nem akarjuk, hogy egy leeresztett csapatot lássanak a szurkolók.

Ha csapatszinten nem is, egyénenként azért lehetnek olyanok, akiknek bizonyítaniuk kell, hiszen nem kizárt, hogy valaki még azért küzd, hogy helye legyen az NB I-es keretben.

– A hátralévő mérkőzéseket fel lehet használni arra, hogy lehetőséget kapjanak olyanok, akik kevesebbet játszottak, illetve szeretnénk továbbépíteni a csapatjátékunkat. Ezek mellett kíváncsi vagyok a fejekre is, vagyis látni szeretném, ki tudja kitolni a koncentrációt ilyen helyzetben is és mennyire tud küzdeni a csapatért. A jövőre nézve fontos információkat nyerhetünk ebből – tette hozzá a mester.

Akárhogy is van, összességében mindenképpen az ellenfél, a BVSC-Zugló számára lesz nagyobb tétje az összecsapásnak, hiszen a fővárosiak jelenleg a 14. helyen állnak. Az előző két bajnokijukat egyaránt megnyerték, így négy ponttal megelőzik a Pécset, adott esetben tehát a bennmaradást is biztosíthatják hétvégén.

– Biztosan nagyon motivált ellenféllel találkozunk, ami érzésem szerint célfutballt fog játszani. A BVSC-nek minden pontra szüksége van, nagy küzdelemre számítok emiatt – zárta szavait Tímár Krisztián.

Labdarúgás: NB II., 32. forduló
BVSC-Zugló–Nyíregyháza Spartacus, Budapest, vasárnap, 17.
További mérkőzések: Pécs–Soroksár, Csákvár–Kozármisleny, Mosonmagyaróvár–Budafok, Kazincbarcika–ETO FC Győr, Ajka–Bp. Honvéd, Gyirmót–Tiszakécske, Szeged–Siófok, Vasas–Haladás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában