Nyíregyháza

2021.06.15. 16:10

Ilyen volt Lili első és utolsó napja a suliban

A nyíregyházi diáklány még ma is emlékszik rá, milyen volt először átlépni az iskola kapuját.

VNA

Akkor és most: Klebersz Lili az első napján az iskolában, illetve pénteken

Minden szeptemberben elkísérünk egy első osztályos kisdiákot a legelső iskolai napjára – nem volt ez másképpen 2013-ban sem, amikor Klebersz Lili először lépte át a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola kapuját. Azóta eltelt nyolc év, Lili pedig pénteken utoljára mondhatta magát általános iskolásnak, mi pedig újra megkerestük.

Jó közösségben

– Még emlékszem az első napomra, verset mondtam a többi elsősnek – idézte fel Lili.

Egészen pontosan Kálnay Adél Köszöntő című költeményét szavalta el 74 társának, akikkel akkor még el sem tudták képzelni, hogy az előttük álló időszak mennyi örömöt és kihívást tartogat számukra. Lili azon a bizonyos szeptemberi napon magabiztosan, tankönyvekkel és írószerekkel felszerelkezve, saját maga választotta iskolatáskával sétált be az épületbe – még azt is elárulta, hogy azért döntött a lila táska mellett, mert az a kedvenc színe.

Annyira várta az első napot, hogy a nevével ellátott matricákat is ő ragasztotta fel a könyveire. Akkor arról mesélt, hogy nem lesz olyan osztálytársa, akivel együtt járt volna óvodába, így egy teljesen új közösségbe érkezett – azonban a csapat az elmúlt évek alatt nagyon jól összekovácsolódott.

Akkor és most: Klebersz Lili az első napján az iskolában, illetve pénteken

– Felső tagozatban új gyerekek is érkeztek az osztályunkba, és új tanárokkal is megismerkedtünk, de ez sem okozott problémát. Elmondhatom, hogy egy nagyon jó közösségben töltöttem az elmúlt nyolc évet – mondta a diáklány. Klebersz Lili a számtalan közös játékkal és beszélgetéssel töltött órák mellett a tanulásra is sok időt szánt.

Szeptemberben a nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnáziumban folytatja a tanulmányait, de azt még nem döntötte el, hogy „mi lesz, ha nagy lesz” – úgy gondolja, hogy az érettségiig még bőven van ideje ezen gondolkodni.

Persze, ez nem jelenti azt, hogy néhány dolog ne körvonalazódna előtte már most is: a kedvenc tantárgya a biológia, illetve nagyon szeret röplabdázni, így egy napon vagy testneveléssel szeretne foglalkozni, vagy az egészségügyben elhelyezkedni.

Izgatottan várja a jövőt

– Ma volt együtt utoljára az egész osztály, és ma láttam utoljára a tanáraimat. Mindez egy kis szomorúsággal tölt el, ugyanakkor boldog is vagyok: izgatottan várom, hogy mit hoz számomra a jövő – tette hozzá Lili.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában