Magyarság KicsiNagykövete

2021.06.09. 09:00

Kiderül, hogy ki lesz a megye kicsi nagykövete

A többfordulós verseny döntőjére vasárnap a VMKK-ban kerül sor.

KM

A célegyenesbe érkezett a Magyarság KicsiNagykövete verseny harminc döntőse. A megyei gyerekek az elmúlt hónapokban egy izgalmas pilotprojekt részesei lehettek, aminek végeztével országosan és a határon túli magyar kisdiákok körében is meghirdetik a megmérettetést. A játékos tudáspróba során a magyarság kicsi nagykövetét és attaséját keresik. Egyelőre azonban koncentráljunk a június 13-ai, vasárnapi megyei fináléra, melynek a nyíregyházi Váci Mihály Kulturális Központ ad otthont.

Három helyszínen

A döntősök délelőtt és kora délután az intézmény három pontján oldanak meg kulturális, oktatással és közigazgatással kapcsolatos – természetesen az életkoruknak megfelelő – feladatokat. Mindhárom helyszínen háromtagú zsűri értékeli a teljesítményüket. Az ítészcsoportokat megyei potentátok és hírességek alkotják, így többek között dr. Ulrich Attilával, Nyíregyháza alpolgármesterével, Nagyné Varga Katalinnal, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkárával, Nagy Sándor Jászai Mari-díjas színművésszel és Dzsudzsák Balázs válogatott focistával is találkozhatnak a gyerekek.

A verseny után, 14 órakor kezdődik a pilotprojekt zárórendezvénye, ahol kiderül, ki lett a megyei kicsi nagykövete és attaséja. A díjakat dr. Szabó Tünde államtitkár, dr. Seszták Miklós kormánybiztos és dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere adják át.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában