NyírVV

2021.07.08. 21:00

Locsolják a zöldfelületet

KM

A hőség nemcsak az embereket, hanem a növényeket is megviseli, így ahhoz, hogy Nyíregyházán a közterületeket díszítő fák, bokrok és virágok ne szenvedjék meg a különösen meleg időjárást, extra gondoskodásra van szükségük.

– Négy locsolókocsink járja a várost, melyekkel főleg a virágokra és azokra a kis fákra koncentrálunk, melyek nehezen bírják az extrém meleget – mondta el lapunknak Ujhelyi Zsolt, a NyírVV közterület-fenntartási ágazatvezetője.

Takarítják is a talajt

– Vannak olyan fafajták, például az akác és a szilfa, melyeket nem visel meg a meleg nyári időjárás, azonban nem minden növénynek ilyen nagy a tűrőképessége. A locsolás mellett a hőségre érzékeny fákat mulcsolással igyekszünk védeni: ez azt jelenti, hogy a talajt letakarjuk faaprólékkal, ami megőrzi a nedvességet.

Ujhelyi Zsolt hozzátette: bár a locsolás és a mulcsolás sokat segít, a növényeknek leginkább esőre és a hőmérséklet csökkenésére lenne szüksége.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában