Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.07.03. 13:00

Napkor után Nagykárolyba mentek

A nyírbátori Nyugdíjas Értelmiségiek Egyesülete újra aktivizálta magát.

KM

A nyírbátoriak csapata Napkoron | Fotó: KM-archív

A világjárvány ideje alatt az idősebb korosztály tagjai igyekeztek a kapcsolattartást a minimumra szorítani, hiszen ők számítottak a legveszélyeztetettebb csoportnak. Emiatt a nyugdíjasklubok egy éven át szinte megszűntek létezni. A tagok, ha személyesen nem is ta­lálkoztak, de időről időre érdeklődtek egymás hogyléte felől.

Nehéz időszak után

Nem volt ez másként a nyírbátori Nyugdíjas Értelmiségiek Egyesületével sem.

– Nagyon vártuk már, hogy véget érjen ez az időszak – tudtuk meg Tóth Árpádnétól, az egyesület elnökétől.

A nyírbátoriak csapata Napkoron | Fotó: KM-archív

– Emiatt is örültünk annak, amikor nyár elején újra aktivizálni tudtuk magunkat. Nagy izgalommal ébredtünk valamennyien és fürkésztük az égboltot, amikor Napkorra utaztunk, hogy részt vegyünk a Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége megyei nyugdíjas-találkozóján és sportnapján. Örömmel nyugtáztuk a ragyogó napsütést, amely kitartott egész nap. A nyolc állomásból álló izgalmas és érdekes ügyességi feladatokkal birkóztak meg a benevezett öttagú csapatok.

Két csapattal neveztek

– Kupát ugyan nem nyertünk, de nagyon jó volt együtt lenni, ilyen hosszú idő után sok-sok ismerőssel találkozni. A közös ebéd után előadást hallgattunk a nyugdíjasokat megcélzó, átverő bűnesetekről, és arról, hogy mit tehetünk mindezek kivédésére.

Tóth Árpádné lapunknak elárulta, újra rendszeresen találkoznak az egyesület tagjai.

– Keddenként szoktunk összejönni. Voltak elmaradásaink, el kellett fogadtatni a tavalyi beszámolót és az idei terveket, de ezen felül is igyekszünk minél több időt együtt tölteni. A héten voltunk Nagykárolyban, ahol az ottani testvéregyesületünkkel együtt megnéztük a Salvador Dalí-kiállítást. Szeretnénk rendszeresen kirándulni, a legközelebbi tervünk, hogy a hónap közepén elmegyünk a Kékestetőre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában