"van magyar jövő"

2021.07.13. 19:03

Támogatni kell a vidéket, ez a megmaradás záloga

Manapság a bölcsődék már nem csak a városokra jellemző intézmények.

Fotó: Pusztai Sándor

– Aki bölcsődét épít, jövőt épít, és a jövőbe fektetett energia mindig megtérül. A település ékes példája a kormányunk családtámogató politikájának, és örvendetes, hogy egy ekkora, alig kétezer lelkes településnek szüksége van bölcsődére, ami a jövőt fogja szimbolizálni – ezekkel a szavakkal köszöntötte Nyírvasvári polgármestere, Hornyák János valamennyi vendégét július 13-án, azon az ünnepélyes avatóünnepségen, ahol a közelmúltban óvodaépület bővítése és bölcsőde kialakítása valósulhatott meg uniós forrásból.

Nem csupán megújult, de tornaszobával bővült a község óvodája, mellé pedig egy 12 férőhelyes bölcsődei szárnyat is emeltek. A törekvés érthető, hiszen Nyírvasváriban az utóbbi években szinte minden ház elkelt, szívesen telepednek le a községben a családok, akár úgy is, hogy kiköltöznek az egyébként munkalehetőséget biztosító, nyüzsgő Nyírbátorból.

Szinte kicserélődött a régi

A beruházás úgynevezett TOP-os forrásból, közel 217 millió forintból valósulhatott meg, persze – ahogy arra Hornyák János polgármester is rámutatott köszöntőjében – számos nehézséget leküzdve. A beruházást ugyanis még elődje, a korábbi településvezető, Szép Szabolcs Attila és képviselő-testülete álmodta meg, és indította el egy pályázat benyújtásával. Közel 5 esztendő múltán az álomból valóság lett, amelynek nyilvánvalóan minden kisgyermekes családban nagyon örülnek.

A polgármesteri köszöntőből az is kiderült, hogy az óvoda több mint 50 éve épült, most viszont már minden megvan itt, ami egy apróság neveléséhez szükséges: új játékok, bútorok, megfelelő méretű csoportszobák, sőt még az óvodaudvar is megszépült.

Az ünnepségen jelen volt Orbán Balázs parlamenti államtitkár, miniszterhelyettes, aki elmondta: – Mi hiszünk abban, hogy a legkisebb településeken is van magyar jövő. Sőt, ha igazán a magyarság felhajtóerejét keressük, akkor bizony lehetséges, hogy ezekből a legkisebb településekből fog jönni az az életerő és felhajtóerő, amely a 21. század sikeres országai közé tud minket emelni.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában