Horgászat

2021.07.08. 12:08

Több évtizede hűséges Császárszállás tavához

A kétnyaras potykák mentek vissza a vízbe, a későbbi nagyobb fogás reményében.

KM

Iglai János egy ponttyal

Fotó: Iglai Jánosné

Iglai János neve nem ismeretlen a horgászok körében, hiszen a Nyíregyházi Városháza Horgász- És Szabadidő Egyesülete elnökeként számos verseny megrendezése fűződik a nevéhez. Az sem titok, hogy hűségesen ragaszkodik a Császárszállási-víztározóhoz, az idén immár a harminchatodik idényét kezdte meg a tónál állandó helyén, a már jól megszokott északkeleti öbölben.

Iglai János egy ponttyal
Fotó: Iglai Jánosné

Két retúrral kezdődött

A szezonnyitó június végi horgászat eredményes volt, Iglai János megosztotta szerkesztőségünkkel az idei első potykáról készült képet, s mesélt az élményekről is.

– Reggel fél hétkor kezdtük el horgászatot hitvesemmel. Két kis retúr „ifjonc” után érkezett fél kilenc előtt nem sokkal a képen is látható két kilogrammos nyurga ponty. Ezt a pontyot követte később egy 80 dekagrammos kárász, és végre fogtam pár bodorkát és néhány dévérkeszeget is, olyan 35 centimétereseket.

Stégről, nádfal előtt

– Aztán jöttek hosszú sorban a kétnyaras potykák is, amik természetesen mentek is vissza ízibe a vízbe a későbbi nagyobb fogások reményében, mert hosszú ideig szeretnénk még a császári víz adta horgászélményeket élvezni. S mindezt továbbra is a stégről, a nádfal előtt, a kedvelt 2+2-es „feltolósra” súlyozott önsúlyos úszóval, 8-as horoggal, 3 méteres bottal – tette hozzá Iglai János.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában