Olvasói levél

2021.08.23. 14:18

„Nekem már így kell leélni az életemet?” – Már az emberi jogok biztosát is megkereste a szomszédja miatt

Ügyem egyszerű, mégis bonyolult. A közmondás úgy tartja: rossz szomszédság, török átok. Nos, engem úgy tűnik, nagyon sújt az átok- írja olvasónk.

Név és cím a szerkesztőségben

Forrás: illusztráció / shutterstock

Fotó: Shutterstock

Panaszom lényege a következő: a tőszomszédom a házam hátához és végig a kertkerítés mellett – szinte a mezsgyébe – tujafákat ültetett. Mivel úgy tudom, hogy erre törvény van, a reklamálásomra a ház mellettieket kivágták, de a kertiek megmaradtak, melyek mára már több méter magasak. A gond az, hogy az áthajló ágakról hozzánk hullik a levél, így körülbelül két méter szélesen semmi sem terem meg. Az ott lévő szőlőmet ki kellett vágni. Sőt, sok helyen a kerítésemet is összetörték.

Ez az ügy már több mint 10 éve tart. Szinte minden fórumot bejártam már, eredménytelenül. Még az emberi jogok biztosát is megkerestem, az illetékesek többször kijöttek, ígérgettek, de igazi intézkedés nem történt. Azt írták, kezdeményezzek az önkormányzatnál ismételten birtokvédelmi eljárást. Sokan tanácsolták azt is, hogy forduljak bírósághoz, de sajnos idős beteg asszony vagyok, most is több műtét vár rám. Volt, aki azt mondta, vágassam le, de erre meg nem kapok embert. Bár meg sem tudnám fizetni a költségeket. Nyugdíjas vagyok, egyedül élek, sokat betegeskedek. Alig bírom a sokszor 10 centiméter magas, többkukányi falevelet összeszedni.

Nem értem: nekem már így kell leélni az életemet?

Gondoltam, eladom a házam, de most hol és miként kezdjek új életet? Különben is, amikor meglátják a fákat, mindenki eláll a vételtől. A szomszédommal hiába beszélek, nem áll velem szóba, sőt, inkább csak kiabál. Kérem, akinek van valamilyen javaslata, vagy hasonló helyzetben talált megoldást, segítsen! Köszönöm.

- Név és cím a szerkesztőségben -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában