Imázsfilm

2021.08.26. 17:30

Videó: Borzongatóan tökéletes imázsfilm készült Nyíregyházáról! A város szíve-lelke benne!

A város szíve-lelke benne van az alig több mint két perces alkotásban.

„Bemutatjuk Nyíregyháza új turisztikai rövidfilmjét. Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy elkészülhessen. A város szíve-lelke benne. Érdemes hangot is adni neki, mert a zenét is imádjuk” – olvasható a Visit Nyíregyháza internetes felületen. ️Az augusztusi ünnepségen nem csak a megyeszékhely új díszpolgárát tüntették ki, hanem a nézőtéren helyet foglalóknak is kitüntetett szerepben volt részük. Ők látták először a település legfrissebb imázsfilmjét, amely 2 perc 15 másodpercben látványos, gazdag képest fest. Végig lüktet, vibrál a sokszínű, mozgalmas összeállítás, ahol sok közismert helyszín bukkan fel. Magával ragadó a panoráma, a kulináris élvezetre is fókuszáltak az alkotók. Felismerhető Vajda Tamás mesteredző is, aki örömmel vállalta el ezt a szerepet:

– Egy érdekes délelőtti program volt a mi jelenetünk felvétele. A kisfilmben ez néhány másodperces rész csupán, és egy baráti eszem-iszom vehető ki belőle. Nagyon szépen megkomponálták. A rendező vagy az operatőr kéréséhez, igényéhez alkalmazodtunk. Örülök, hogy bekerülhettem egy ilyen színvonalas produkcióba. Noha jászberényi születésű vagyok, 18 évesen kerültem Nyíregyházára, azóta itt élek. A városnak köszönhetem a főiskolát, az egyetemet, az oktatói munkát, a sportot, ezer szállal kötődök ehhez a szépen fejlődő helyhez – említette megkeresésünkre Vajda Tamás, az olimpián, világbajnokon, Európa-bajnokságon maradandó eredményeket elérő Szabó Tünde, Kovács Rita és Risztov Éva úszóedzője.

– Több mint húsz helyszínen közel hatvan helyi kötődésű gyermek és felnőtt (köztük például óvónő, ügyvéd, senior sportoló) vett részt a turisztikai imázsfilm izgalmas forgatásán. A szereplőket toborzására felhívást tettünk közzé, és jelentkezett olyan család, melynek tagjai a nagymamának szeretett volna meglepetést szerezni a kisfilmmel – árulta el Furkóné Szabó Marianna, a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője. Hozzátette: – Szerettünk volna egy olyan kisfilmet elkészíttetni, amivel a bel- és a külföldi turistáknak meg tudjuk mutatni városunk turisztikai attrakcióit, illetve azokat a programlehetőségeket, amik miatt Nyíregyházát kedvelhetik. Az alkotási folyamatban sok intézmény, egyesület, vendéglátóhely vett részt. Többek között megjelenik a mozgóképeken az állatpark, a fürdő, a múzeumfalu, és a különböző terek, parkok, templomok is felvillannak, láthatók benne néptáncosok, lovasok és színészek is. Úgy gondolom, hogy ez a kisfilm egy szerelemgyerek: a producer és a stáb több tagja is nyíregyházi kötődésű, sőt, a zenei aláfestést is helyi zeneszerző és énekes készítette, tehát mindenki a magáénak érezhette a közös alkotást.

A rövidfilm a kassai régió turisztikai idegenforgalmi szervezetének közös pályázatával jöhetett létre, és még két videó készült el ebben a projektben. Mindegyik megtekinthető immár a legnagyobb videómegosztó webhelyen.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában