Vidám Nagyik

2021.09.28. 10:56

Felelevenítették a régi, tartalmas kapcsolatot

Vidám műsorral lepték meg a nyugdíjasok az otthon lakóit.

KM

Üveges tánc

Forrás: Lőkös Imréné archívuma

Korábban lapunkban már írtunk arról, hogy néhány hónappal ezelőtt újrakezdte a világjárvány miatt félbehagyott próbáit a Sóstóhegyi Nyugdíjas Egyesület tánccsoportja és az énekkara is. Mit sem ér azonban a sok próba, ha azt nem követi fellépés. Mint megtudtuk, a napokban az egyesület tánc- és énekkara meglátogatta a Kálvineum Idősek Otthonának lakóit.

Vidám Nagyik

– Kapcsolatunk az otthonnal már többéves – mondta Lőkös Imréné, a Sóstóhegyi Nyugdíjas Egyesület tagja. – Sajnos a pandémia miatt sokáig nem tudtunk idelátogatni. Mostani műsorunkban a „Vidám Nagyik énekkar” sárközi nótákat, a „Vadrózsa tánccsoport” üveges és párnás táncot adott elő. Simon Józsefné és Makó Pál énekléssel és citeramuzsikával szórakoztatta a megjelent lakókat és az idősklub tagjait.

Természetesen nem csupán az volt a cél, hogy egy tartalmas műsort adjanak a nyugdíjasklub tagjai, hanem az is, hogy elbeszélgessenek az otthon lakóival, akikkel már nagyon régen találkoztak.

– Ott volt a régi klubelnökünk, az ott lakó Szepesi Emil is, aki örömmel fogadott bennünket. A közönség nótakívánságait is sikerült teljesítenünk. Öröm volt látni az arcokon a jókedvet, derűt. Sokan énekeltek velünk. Reméljük, ha a vírushelyzet nem szól közbe, az eddigieknél hamarabb és gyakrabban is sikerül találkoznunk. Befejezésül szeretetvendégségben volt részünk. Jó egészséget kívánunk az otthon minden lakójának és segítőiknek – emelte ki végül Lőkös Imréné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában