Milota

2021.09.28. 11:47

Új szociális bérlakások Milotán

A település központjában létrejött egy Csillag szolgáltatóház is.

KM

Bunna Istvánné ismertette a projekt részleteit

Forrás: önkormányzat

Milotán lezárult az a pályázati program, amely a helyi szegregátumok felszámolását, illetve a szegre­gátumokban élők lakhatási feltételeinek javítását célozta meg.

Játszótér és kondipark épült

– Az önkormányzatunk volt a projektgazda, a program zárórendezvényét hétfőn tartottuk – mondta lapunknak Bunna Istvánné, Milota polgármestere. Hozzátette, a projekt 2019. március 1-jén kezdődött, ezalatt a településen összesen öt szociális bérlakást hoztak létre, melyeket már birtokba is vehettek a helyiek az önkormányzattal kötött bérleti szerződés alapján. Ezeket a bérlakásokat a projekt költségvetésének terhére rendezte be az önkormányzat.

– A program részeként Milota központjában létrejött egy úgynevezett Csillag szolgáltatóház, mely egy új közösségi színtere lett a falunak. Emellett a szegregátumokban létrehoztunk két Csillagpontot is, melyeket a pályázatba bevont résztvevők napi szinten használhatnak tisztálkodásra és mosásra, természetesen a rendszeres közösségi összejövetelek mellett. Ezeknek köszönhetően a szegregátumban élők életszínvonala nagy mértékben változhat – sorolta a településvezető. Bunna Istvánné tájékoztatása szerint a falu mind a gyerekek, mind pedig a felnőttek örömére gazdagabb lett egy játszótérrel és egy szabadtéri kondiparkkal is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában