Nyíregyháza

2021.10.27. 14:40

Kellemes árnyékot adnak néhány év múlva

Folytatódik a faültetési program, szerdán hét csemetével gazdagodott egy jósavárosi játszótér.

– Az idén ősszel több mint 350 facsemetét ültetünk el, ebből hat korai juhart és egy nyírfát a Garibaldi utca 47–49. szám mögötti játszótéren. Ezek gyorsan nőnek és lombosodnak, öt–tíz év múlva már kellemes árnyékban játszhatnak itt a gyerekek – mutatott az ősz színeibe öltözött, a kora délutáni napfényben fürdőző térre dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere.

– Nagyban megkönnyítené az önkormányzat munkáját, ha a lakóközösségek jeleznék, honnan hiányoznak fák, hová lehetne még ültetni. Továbbá arra kérjük az embereket, hogy öntözzék meg a csemetéket, ha azt látják, hogy kezdenek száradni. Nyíregyháza belterülete 42 négyzetkilométer, nem biztos, hogy mindig mindenhová időben odaérnek a locsolókocsik – tette hozzá dr. Ulrich Attila.

Gondoskodó közösségek

– A városvezetés nagyon sokat tesz a levegőszennyezés csökkentéséért és a levegőminőség javításáért – vette át a szót Nagy Szabina. A településrész önkormányzati képviselője kifejtette: a Garibaldi utcában élők többször jelezték, hogy a játszótéren nincsen elég árnyékot adó fa, és most lehetőség nyílt ezek pótlására.

– A jósavárosi panelekben élők közül sokan döntenek úgy – idősek és fiatalok egyaránt –, hogy a ház előtti kis füves területeket virágosítják, ápolják, mert fontos számukra, hogy ne csak komfortos, hanem szép is legyen a környezetük. Ezek a kisebb-nagyobb közösségek a frissen ültetett facsemetéket is óvják, locsolják, amiért hálásak vagyunk.

Borítókép: Nagy Szabina önkormányzati képviselő, dr. Ulrich Attila alpolgármester és Dicső Péter, a NyírVV közterület-kezelési igazgatója is segített elültetni a facsemetéket | Fotó: Csáki Alexandra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában