Levelek

2021.10.06. 15:01

Újabb biztonságos csomópontot adtak át

A 41-es főúton épített körforgalom mellett rengeteg terve van még Levelek vezetőségének.

Fotó: DODO FERENC

– A település remekül él a kínálkozó lehetőségekkel, de a fejlődéshez a lakosságra is szükség van – mondta Kovács Sándor országgyűlési képviselő szerdán Leveleken, a nemrégiben elkészült körforgalmú csomópont átadóünnepségén.

Kiemelte: a település polgármestere rendkívül aktív, nagyon sok terve van, ő pedig mindent megtesz, hogy támogassa ezek megvalósításában. Lapunknak elmondta, Levelek sikeresen szerepel a pályázatokon, arról nem is beszélve, hogy egy fejlődő, tenni akaró községben egy országgyűlési képviselőnek is könnyebb dolga van – tudtuk meg Kovács Sándortól.

Az avatáson jelen volt Baracsi Endre, a megyei közgyűlés alelnöke is, aki arra hívta fel a figyelmet, hogy a régi kereszteződésben gyalogosan és kerékpárral is balesetveszélyes volt átkelni, de a körforgalommal elhárult a veszély. – Úgy vélem, nem kell hosszan ecsetelni, miért volt szükség Leveleken a körforgalomra, és pont ez a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program célja: olyan beruházásokat megvalósítani, melyek a településeknek és a közösségeknek nagyon fontosak – hangsúlyozta Baracsi Endre.

Van még teendő

Román István megyei kormánymegbízott arról beszélt, a beruházás nemcsak a helyieknek, hanem annak a több ezer közlekedőnek is garantálja a biztonságát, akik nap mint áthaladnak Leveleken.

– Az elmúlt években jól körülrajzolódtak a települések igényei: mindenki szeretne ideálisabb munkalehetőségeket, szeretne biztonságosabban közlekedni és jobb intézményekbe járni. Mi ezt szeretnénk biztosítani, de van még teendő, rengeteg terv vár megvalósításra, de úgy vélem, nagyot léptünk előre – tette hozzá Román István, aki azt is elmondta, a megyében sorra újulnak meg az utak, sok lehetőség van, és rendületlenül azon dolgoznak a szakemberek, hogy az úthálózat minél járhatóbb legyen.

– Mindig nagy öröm egy megújult útszakaszt átadni, különösen akkor, ha a kapcsolódó infrastruktúrát is modernizáljuk. A környéken élők régi vágya volt a biztonságos csomópont megépítése. Nem csupán egy körpályát építettünk, hanem a vízelvezető-rendszert, a térvilágítást és a buszöblöket is felújítottuk – ezt már Óvári László, a Magyar Közút megyei igazgatója mondta a jelenlévőknek, majd kifejtette: minden hasonló építkezés forgalomkorlátozásokkal jár, ezért köszöni a közlekedők türelmét, és egyben kéri őket, hogy a jövőbeni beruházások alkalmával is segítsék a szakemberek munkáját.

Megnövekedett a forgalom

Dr. Turóczyné dr. Székely Anita, Levelek polgármestere kérdésünkre elárulta, közel három hónapja készült el a körforgalom, azóta nem volt baleset.

– Gyalog és kerékpárral is körülményes volt átkelni a település egyik feléből a másikba, de az új gyalogos és kerékpáros sáv a biztonság mellett gyorsítja is a közlekedést. Az útszakasz az elmúlt időszakban kifejezetten nagy forgalmat bonyolít le, és a lakosságtól is nagyon kedvező visszajelzéseket kapunk. A munka azonban nem áll meg, szeretnénk a turisztikai központunk infrastruktúráját is fejleszteni. A körforgalomtól egyetlen út vezet odáig, ami felújításra szorul, és a terveink között szerepel az út mellett egy kerékpárút építése is – tekintett a jövőbe a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában