Kelet-retró

2021.11.26. 16:00

Fehér port találtak a rendőrök Mátészalkán, a csempészek azt hitték, hogy heroin

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország évtizedekkel ezelőtt ezen a napon.

1971. november 26., péntek

Ezrével fogytak a virágok Nyíregyházán

Katalin napja volt tegnap. Érdeklődtünk a Nyíregyházi Kertészeti Vállalatnál: hány szegfűvel, rózsával, ciklámennel és krizantémmal több fogyott a harmadik leggyakoribb női keresztnevet viselő nőtársak tiszteletére?

„Virágüzleteink a szokásos napi 7-10 ezer forintos napi forgalmukkal szemben Erzsébet és Katalin névnapoknál 40 ezer forintos forgalmat értek el. Több mint 4000 szegfűt, közel 4000 sárga, lila, kék és teljes fehér krizantémot, majdnem 600 szál rózsát és 800-nál több cserepes cikláment adtunk a nyíregyházi és környéki Erzsébetek és Katalinok névnapi asztalára.”

1991. november 26., kedd

Fehér port találtak a rendőrök Mátészalkán, a csempészek azt hitték, hogy heroin

Másfél kilogramm súlyú, ismeretlen eredetű, porszerű anyagot találtak a rend őrei a közelmúltban Mátészalkán, egy Mercedesben, melyben négy román állampolgár ült. A csempészek azt nyilatkozták, hogy az heroin. A Bűnügyi Technikai Intézetben alaposan megvizsgálták a port, s kiderült: nem kábítószer, hanem kálium-cianid, azaz veszélyes méreg!

Mivel a csempészek is úgy tudták, heroin van náluk, elképzelhető, hogy kábítószerként továbbadtak belőle. A cián az emberi élet kioltására is alkalmas, tehát aki bármilyen célzattal hasonló anyagot vásárolt, saját érdekében is keresse fel a rendőrséget.

 

Ezek is érdekelhetik