Szabolcs-Szatmár-Bereg

2021.11.04. 15:51

Itt a bizonyíték! Már most kiderült, fehér lesz-e a karácsony!

Ennyi év után járna már egy varázslatos fehér karácsony mindenkinek – kiderült, hogy megkapjuk-e!

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az előrejelzések szerint idén karácsony mindhárom napján havazni fog – írja a Ripost.

A legtöbben emlékezhetnek arra, milyen kellemes a hangulat, ha karácsonykor az ablakon kinézve szép fehér tájat, esetleg havazást láthat. Ám ez sajnos az utóbbi években nem adatott meg a számunkra. 2002-ben fordult elő utoljára, hogy december 24-én este az egész országot hótakaró borította, 19 év után ismét járna egy varázslatos fehér karácsony mindenkinek. Erre pedig idén van remény. Az Accuweather oldala szerint ugyanis 23-án, 24-én és még 25-én is számíthatunk némi havazásra!

Forrás: Accuweather

Az Országos Meteorológiai Szolgálat mérései alapján 1994 és 2014 közt mindössze az esetek negyedében fordult elő olyan alkalom, hogy a Pestszentlőrincen lévő meteorológiai mérőállomáson összefüggő hóréteget mértek. Az ország hegyvidéki, vagy magasabban fekvő területein természetesen nagyobb eséllyel fordulhat elő fehér karácsony.

Az elmúlt 100 év során mindössze 15 alkalommal fordult elő olyan, hogy az ünnep mind három napján legalább 5 centiméteres volt a hóréteg vastagsága.

A legszerencsésebb évek, amikor tíz centiméternél is több hó hullott azok a következők: 1917-ben, 1927-ben, 1933-ban, 1963-ban, 1969-ben, 1970-ben és 1996-ban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában