Salzburg, Tornyospálca

2021.12.08. 15:00

Ajándék érkezett Salzburgból

Tornyospálcai családokat leptek meg múlt hét vasárnap.

KM

– Húsz rászoruló családnak küldtek a salzburgi magyarok ajándékot az ünnepek előtt. A Magyarország Főkonzulátusa Innsbruck segítségével, valamint a Tornyospálcai Református Egyházközség szervezésében jutott el az ajándék a családokhoz – tájékoztatta szerkesztőségünket Angi Anita, a Salzburgi Magyar Egyesület tagja. 

Leírhatatlan öröm 

Ausztria egyik legpatinásabb városa és kulturális fellegvára Salzburg, ahol hozzávetőleg tízezer magyar él. Tornyospálca egy kicsiny faluja Kelet-Magyarországnak, ahol három ezren laknak, sokan nehéz sorban. Ami összeköti a 850 kilométer távolságra lévő Salzach-partot és a Tisza vidéket, az emberek összetartása és segítő szándéka. Az idén a Salzburgi Magyar Egyesület szervezésében 20 salzburgi magyar család készített ajándékot 20 tornyospálcai családnak. – Leírhatatlan volt az öröm, sokgyermekes családok, fogyatékkal élők, idős emberek kaptak személyes ajándékokat a salzburgiaktól, akik ezáltal tudják, nincsenek egyedül, és máshol is gondolnak rájuk – tette hozzá Angi Anita, aki elárulta, hogy jövő nyárra közös táborozást szervez az egyesület. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában