Kelet-retró

2022.03.16. 11:32

Amikor BMW-s útonállók raboltak ki egy buszt Záhonynál

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország évtizedekkel ezelőtt ezen a napon.

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

1982. március 16., kedd

 

Szabolcsiak repülési rekordja

 

Országos távolsági repülési csúcsot állítottak fel a hét végén hőlégballonjukkal az MHSZ Szabolcs-Szatmár megyei Repülő- és Ejtőernyős Klubja Hőlégballonos Szakosztályának versenyzői. 
Végh Sándor és Cselényi Lajos március 14-én 9 óra 56 perckor a nyíregyházi repülőtérről emelkedett a magasba, hogy 4 óra 39 perc repülés után 166 kilométerrel távolabb, az Orosháza környéki Gerendás község határában landoljon. 
Az alig egyesztendős szakosztály ballonosai első rekordjukkal a MALÉV repülőklub által tartott 126 kilométeres csúcsot adták át a múltnak.

 

2002. március 16., szombat

 

BMW-s útonállók raboltak ki egy buszt Záhonynál

 

Ukrán útonállók sarcolták meg egy ukrán busz utasait pénteken a 4-es számú főúton, Záhonytól 15 kilométernyire. 
A megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense elmondta: egy ukrán rendszámú, barna színű 520-as BMW állta el egy ukrán turistákat szállító busz útját, majd négy, késekkel felfegyverzett ukrán férfi szállt fel a buszra. Az útonállók megfenyegették a 43 utast. 
Miután mindenkitől behajtottak 50 dollárt, elhagyták a járművet, és a BMW-vel távoztak a helyszínről. A rablás során személyi sérülés nem történt, az elkövetők nem használták késeiket az utasokkal szemben. Az autóbusz utasai a fenyegetés hatására csak Tiszavasváriban értesítették a rendőrséget. A rendőrség nagy erőkkel keresi a BMW-t és az elkövetőket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában