Nyíregyháza

2022.04.22. 13:17

A város visszavárja a végzős diákokat

Búcsú az iskolától, a társaktól és egy fontos életszakasztól.

– Ugyan nem most volt, amikor ballagtam, de még ma is emlékszem rá, ahogy az érettségi előtti izgatottságra is. Ez egy jelentős esemény: nem csak az iskolátoktól és a társaitoktól búcsúzunk el, hanem egy életszakasztól is. Biztosan van bennetek várakozás, és sok kérdés is, hiszen nem tudjátok, milyenek lesznek a következő évek, s azt sem, milyen kihívások várnak rátok – így fogalmazott a központi ballagáson dr. Kovács Ferenc, a megyeszékhely polgármestere.

Kötődni fognak a városhoz

Péntek délelőtt a városháza adott otthont az ünnepi eseménynek, melyen minden végzős osztályt egy diák képviselt, és melynek vendégeit Gégényi Dániel Imre (Nyíregyházi Művészeti Szakgimnázium) gitárjátéka köszöntötte. Ezen intézmény kürtös növendékei mellett a Sipkay-iskola végzőse, Teremi Alexandra, a Vikár Sándor zeneiskola népzene tagozatos diákja, Deák Terézia és az ugyancsak művészetis Loment Katinka Dorottya (gitár) ünnepi hangulatot teremtettek a Krúdy-teremben, ahol a polgármester arról is beszélt, hogy a párválasztás mellett a legfontosabb döntésünk az, milyen hivatást választunk. Azt mondta, fontos, hogy a munkánkban örömünket leljük, kiteljesedjünk benne, s hogy azzal foglalkozzunk, amire mindig is vágytunk. – Amikor erről döntenek, legyenek bátrak és figyeljenek a megérzéseikre – tanácsolta a ballagóknak, akiknek azt kívánta, valósítsák meg az álmaikat. – Bárhová is kerülnek majd, kötődni fognak ehhez a városhoz, amely visszavárja önöket, a Ballagók Kapcsos Könyve tényleges kapocs önök és a város között.  


– Nyíregyháza életében ez egy intenzív fejlődési korszak, nagyon sok munkahely jött létre az elmúlt években és mivel a tendencia tovább folytatódik, az új munkalehetőségek egyben azt is jelentik, hogy megéri itt tervezni a jövőt. Nem könnyű a dolguk, hiszen nagyon sok a kihívás, a jelen időszakot pedig rengeteg bizonytalanság jellemzi. Az kérem, ne veszítsék el az ambícióikat, a lelkesedésüket, és hozzák ezt majd vissza a városunkba – tette hozzá dr. Kovács Ferenc.

Apró dolgokon múlik a világ

– Mérföldkő ez az életetekben, egy olyan állomás, amikor érdemes elgondolkodni azon, a középiskolás évek mennyi mindent adtak nektek. Gazdagodtatok tudással, kaptatok bölcs tanácsokat, tudtok érvelni, önállóan véleményt alkotni. Ezeket magatokkal viszitek, mint ahogy a baráti öleléseket, az aranyköpéseket, s a diákbálokon készített szelfiket is. Ezek apróságok, de fontosak – mondta Ecsedi Noémi diákpolgármester, és hozzátette: a közelgő érettségi vizsga is apró dolgokon múlik majd: egy vesszőn, egy írásjelen, azon, hogy a sinus vagy a cosinus gombot nyomják-e meg a számológépen.  


– A Ballagók Kapcsos Könyvébe az idén 1925 új név került, és minden egyes név mögött van egy személyiség, egy tehetség. Eltelik néhány év, és orvosi szobák ajtaján, épületek tervezői között, kiállítások katalógusában vagy könyvek borítóján találkozunk majd újra a könyvben szereplő nevekkel – akkor, amikorra megvalósítjátok az álmotokat. Ehhez az egyik a legfontosabb a magatokba vetett hit – fogalmazott Ecsedi Noémi.  

 

Címkék#ballagás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában