Törzshely

2022.04.19. 20:00

Hiánypótló gyöngyszem! Mertek nagyot álmodni Tunyogmatolcson! (videó)

A fiatal pár vállalkozásának köszönhetően nem kell a városokba utazni egy jó hamburgerért.

MI

Forrás: Gazdag Mihály

A közelmúltban lezárult Törzshely játékunk, melyben arra kértük olvasóinkat, segítsenek nekünk megtalálni a megye legkedveltebb törzshelyeit. A játék község kategóriájában a tunyogmatolcsi Bazár Burger Bar diadalmaskodott, és nyerte meg az egymillió forint értékű megjelenést a Mediaworks portfólióján. Felkerestük a pazar hamburgereiről híres bárt, hogy kicsit jobban megismerjük a történetét, és megtudjuk, miért kedvelik annyira a Tunyogmatolcson és környékén élők. A különleges hangulatú és berendezésű helyet tavaly augusztusban nyitotta meg egy fiatal pár, de hamar a burgerkedvelők egyik kedvencévé vált. 


Mertek nagyot álmodni 


– A környéken nem volt olyan vendéglátóegység, ahová beülhetnének a fiatalok péntek és szombat esténként, ezért úgy gondolom, a mi vállalkozásunk egy régi űrt tölt be a településen – árulta el lapunknak Kovács Kíra, az egyik tulajdonos. Vőlegénye, Széles Vilmos arról számolt be, helyi fiatalokként különösen átérezték ezt a problémát, de nagyon büszkék arra, hogy a környező városokból, Mátészalkáról és Fehérgyarmatról is sokan érkeznek a bárba. 
A berendezés azonnal magára vonja figyelmet, egyes vonásai a régi, népszerű romkocsmák hangulatát idézik. 


– Itt minden a mi munkánk eredménye: mi újítottuk fel a régi fabútorokat, adtunk nekik új célt és életet – mondta büszkén Kovács Kíra. 


– Mindezt tudatos tervezés előzte meg, mi inkább „bazáros” stílusnak hívjuk – ahogy a bár neve is tükrözi. A retró bútorokat nagyon kedveljük, és az egyéb kiegészítőket is ennek szellemében válogattuk össze. A nagymama bútorai mellett a garázsvásárok relikviái is megjelennek, így a berendezésnek is nagyon sajátos a hangulata – mesélt a tervezés folyamatáról Széles Vilmos. 


A fiatal pár nagyon örült a Törzshely játék eredményének, s mint mondták, a kecseg­tető nyereményen túl a vendégek véleményére is nagyon büszkék. 
– Egy ilyen fiatal vállalkozásnak óriási elismerés, hogy ennyire kedvelik az emberek, és bár csak a nyáron leszünk egyévesek, már kiépült egy masszív réteg, melynek tagjai hétről hétre betérnek a Bazár Burgerbe. 
 

Hamar kiépülő törzsgárda 


– Sok olyan vendégünk van, akikről már az érkezéskor tudjuk, mit fognak kérni, ugyanakkor mindig találkozunk új arcokkal is. Ez a hely nem olyan, mint egy nagyvárosi bár, itt sokkal személyesebb a légkör, ami egyfajta pluszt ad az embereknek – hangsúlyozta Kovács Kíra. 


Az egykori diszkó helyén kiépült törzshely rendkívül gyorsan fejlődik, s ahogy Széles Vilmostól megtudtuk, az idén sem lesz megállás, a nyári szezonra több újdonsággal is készülnek a vendégeiknek. 


– Hamarosan megépül a teraszunk, beszereztünk egy tradicionális smokert, hogy hétvégente barbecue-sütéseket szervezhessünk. Ez olyan ízélménnyel kecsegtet, amivel csak kevés helyen találkozhat az ember, de tervben van egy minigolfpálya építése is. A kiváló ételekhez hasonlóan jó színvonalú italokra is szükség van, ezért hamarosan elkészülhet az italpultunk is, ahol csapolt sörrel, koktélokkal és különféle fröccsökkel öblíthetik le a sült húsokat és hamburgereket a vendégek – engedett betekintést a közeljövő terveibe a fiatalember.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában