Nyíregyháza-Sóstóhegy

2022.05.21. 11:30

Ötödik alkalommal randevúznak a trófeák

MML

A vadászok életében fontos dátum április 15-e, hiszen akkor kezdődik az őzbakok vadászata, ami eltart aztán szeptember végéig. Vadásza válogatja, hogy áprilisban–májusban akar-e terítékre hozni őzbakot, vagy megvárja a július végét, augusztus közepét, amikor üzekednek. 

A tapasztalatok megvitatása 

Az őzbakvadászat fontos a vadásztársaságok életében, mert a vendégvadásztatás bevételeiből működtetik a civil szervezetet, illetve a bevétel meghatározza a további munkát is. Megyénk vadásztársaságai is fokozott izgalommal várták az új szezont, különösen két olyan év után, amikor a koronavírus-járvány miatt nem utazgathattak szabadon a külföldi vendégvadászok. Nem voltak könnyű helyzetben a társaságok, keresték a lehetőségeket, hogyan is értékesítsék az őzbakokat a pandémia idején. 
Írásunkat akár egy találós kérdéssel is folytathatnák: mi köti vajon össze Tunyogmatolcsot Nyírtelekkel és Sóstóheggyel? A magyarázat az őzbakvadászati szezon idején kézenfekvő: az Országos Magyar Vadászkamara Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Szervezete az elmúlt években ezeken a településeken rendezte meg az őzbaktrófea-mustrát, melynek célja a szakmai tapasztalatok megvitatása, kicserélése. A bemutatott trófeák egyben választ adnak arra a kérdésre, hogy hol tart megyénkben az őzbakok vadgazdálkodása. 

Várják a civil érdeklődőket is 

A megyei vadászkamara május 21-én, szombaton 10 órától ötödik alkalommal (Tunyogmatolcs 2017, Nyírtelek 2018, Nyírtelek 2019, Sóstóhegy 2021) rendezi meg a trófeák kiállítását a sóstóhegyi székház udvarán, ahová egyaránt várják a vadászokat és a civil érdeklődőket. 
 

Borítókép: A kamarai székház udvarán lesz az idén is a mustra | Archív fotó: MML

Címkék#trófea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában