Tuzsér

2022.09.13. 11:55

A földművesek napjára emlékeznek Tuzséron is

A VI. Földművesek napjáról megemlékezik szeptember 17-én az „Arany-Korona” Alapítvány és Tuzsér önkormányzata is.

Az országos rendezvény az első kisgazda miniszternek, Nagyatádi Szabó Istvánnak állít emléket. A nevéhez fűződik az első országos magyarországi parasztpárt megalapítása, a demokratikus földreform-program kidolgozása, s ő volt az első paraszti származású magyar parlamenti képviselő. Tuzséron a megemlékezés szombaton 10 órakor kezdődik a Lónyay Menyhért Általános Iskolában. Házigazdaként Ferkovics Tibor polgármester köszönti a vendégeket, majd ünnepi beszédek hangzanak el. Elmondja gondolatait dr. Feldman Zsolt mezőgazdaságért felelős államtitkár,  Rácz Imre, az agrárkamara megyei elnöke, Baracsi Endre, a megyei közgyűlés alelnöke, prof. dr. Sinóros Szabó Botond, az MTA doktora, Lambert Győzőné, az „Arany-Korona” Alapítvány képviselője, dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő.
Az ünnepi beszédek után kulturális összeállítást láthatnak a résztvevők, majd elismeréseket adnak át. A kulturális műsorban fellép a  Soli Deo Gloria (a helyi református egyház énekkara), az Aranyalma Nyugdíjas Klub népdalköre, a Lónyay Menyhért Általános Iskola művészeti együttese, a Vasadi Dalkör. 

 

KM

 

Borítókép: A tuzséri általános iskola ad otthont a szombati rendezvénynek | Archív fotó: KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában