Kelet-retró

2022.10.08. 08:00

Gipszlábnyom buktatta le a kisvárdai férfit

Illusztráció: 123rf.com

Felidézzük, miről írt a Kelet-Magyarország 40 éve ezen a napon.

1982. október 8., péntek

Gipszlábnyom buktatta le a kisvárdai férfit

Tavaly októberben szabadult rablás és súlyos testi sértés miatt kiszabott börtönbüntetéséből B. B. 22 éves kisvárdai lakos, s a feltételes szabadság az idén októberben járt volna le. 

Január 29-én Gyulaházán járt, és az esti busszal érkezett Kisvárdára. Hazafelé tartva útja az óvoda mellett haladt. A Vörösmarty téren lévő 3. számú óvodánál elhaladva átmászott a kerítésen, egy lapáttal betörte az ablakot, s több helyiségbe is bement, végül az irodába is, s magához vett Brother típusú, japán gyártmányú írógépet. Ezt elvitte. Az értéke 2800 forint volt, s nem került elő. 

Másnap a hóban hatósági tanúk jelenlétében kiöntötték gipsszel a lábnyomot. Az egyezett a B. B. cipőjének nyomával, ezt a traszológiai szakértő megállapította. 
B. azonban mindvégig tagadta a bűnösségét: ő nem járt az óvodában. A Nyíregyházi Megyei Bíróság a lopás miatt tíz hónap börtönre büntette és elrendelte a korábbi büntetéséből le nem töltött feltételes szabadság letöltését is. A bíróság ezenkívül két évre eltiltotta a közügyektől és kötelezte a kár megtérítésére. Az ítélet jogerős. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában